Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

El Torn d'Ofici de l'Icab ha realitzat 3.098 designes d'advocats i advocades per defensar les víctimes de violència masclista de gener a setembre de 2016

25/11/2016
La Comissió de Dones Advocades de l’ICAB denuncia que més del 75% dels éssers humans víctimes de tràfic són dones
El Torn d'Ofici de l'Icab ha realitzat 3.098 designes d'advocats i advocades per defensar les víctimes de violència masclista de gener a setembre de 2016

Amb motiu del ‘Dia Internacional contra la violència masclista”, que es commemora cada 25 de novembre, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha donat a conèixer que ens els tres primers trimestres de l’any s’han realitzat 3.098 designes d’advocat o advocada en el Torn d’Ofici de la demarcació territorial de l’ICAB per defensar les víctimes de violència masclista.

Durant l'acte s'ha explicat que en els tres primers trimestres de 2016 s'ha celebrat la compareixença prevista a l'art. 544 de la Llei d'enjuidiciament criminal per obtenir ordre de protecció en un 41,5% de les designes efectuades i que durant aquest període, s’ha iniciat procediment de Dret de Família associat a la ruptura de la parella en un 7,1% de les designes efectuades.

També ha alertat que durant els tres trimestres del 2016 únicament un 1,12% de les dones que han sol•licitat advocat d'ofici ho han fet assessorades per un advocat o advocada durant la interposició de la denúncia. Aquesta dada ha millorat respecte el 0'67% del 2015 però continua sent insuficient i posa de manifest que les dones víctimes de violència masclista no fan ús d'aquest dret reconegut legalment. Per això des de l’ICAB es continua insistint en la importància de què les víctimes facin ús del seu dret a disposar d’assistència lletrada des del moment en què  decideixen interposar la denúncia contra  l’agressor. Entre els advocats i advocades inscrits al Torn d’ofici - defensa de víctimes -, 189 es dediquen exclusivament a la defensa de les dones (130 advocades i 59 advocats).


Aquestes dades s’han donat a conèixer en el marc d’un acte institucional, que ha estat presidit per la vicedegana de la Junta de Govern de l’ICAB, Rosa Ma. Barberà, per la diputada de la Junta de Govern responsable del Torn d’Ofici, Mercè Claramunt, per la presidenta de la Secció de Dret Penal de l’ICAB Marina Roig, i per la vocal de la Comissió de Dones Advocades Marina Gallés, qui ha llegit el Manifest contra la violència masclista que - enguany fa èmfasi en el tràfic de persones i on s’alerta que  “la trata” és una forma d’exclavatge modern i que més del 75% de les víctimes són dones.  L’acte també ha comptat amb l’assistència d’altres diputats de la Junta de Govern de l’ICAB així com d’advocats i advocades membres del Torn d’Ofici i de membres de la Comissió de Dones Advocades i de la Secció de Dret Penal.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat