Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

L’ICAB crea el Servei d’Informació a la ciutadania sobre les clàusules sòl de les hipoteques

13/01/2017
Aquest Servei, situat a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Mallorca, 283), està en marxa des del 16 de generde 2017.
L’ICAB crea el Servei d’Informació a la ciutadania sobre les clàusules sòl de les hipoteques

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) posarà en funcionament a partir del proper dilluns 16 de gener de 2017 un Servei d’Informació a la ciutadania sobre les clàusules sòl de les hipoteques.  Aquest Servei de l’ICAB estarà situat a la seva seu, situada al carrer de Mallorca 283, planta zero.

L’ICAB ha creat aquest servei per tal que els ciutadans rebin assessorament previ sobre aquest àmbit per part de l’advocacia, els professionals que tenen la formació necessària i específica per poder dur a terme aquesta tasca i els que podran analitzar totes les possibles clàusules abusives que contenen els préstecs hipotecaris.  

Cal recordar que  davant  la Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, de 21.12.2016, que estableix que s’ha de retornar als consumidors tot el que han pagat de més. I a la vista de la transcendència que per a tots els consumidors espanyols té aquesta sentència i l'elevat nombre d'afectats, l’ICAB considera imprescindible un procediment extrajudicial que ofereixi una solució eficaç per als consumidors afectats.

Tot i la sensibilitat del Ministeri  i Conselleria de Justícia per trobar una solució efectiva per als consumidors, actualment els ciutadans i els operadors jurídics desconeixen quin serà finalment aquest procediment. Davant l’espera de trobar una solució, l’ICAB considera imprescindible actuar.

Per això, l’ICAB s’avança i crea aquest Servei d’Informació a la ciutadania sobre les clàusules sòl de les hipoteques, sense perjudici que aquesta iniciativa es pugui integrar en la regulació de la futura solució que aprovin les administracions, tant de la Generalitat com del Govern de l’Estat.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Servei d'Atenció Col·legial (SAC)
  Mallorca, 283 - Planta 0
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  De dilluns a dijous de 9 a 18 h / Divendres de 9 a 15 h - Horari d’agost: de dilluns a divendres de 9 a 15 h. T. 93 601 12 12 - EXT. 5324 F. 93 487 65 03 E. sac@icab.cat