Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Aprovat el pressupost i les quotes col·legials de l’ICAB per al 2017

22/12/2016
L’Assemblea General Ordinària del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona celebrada el dijous 22 de desembre de 2016, al Saló d’Actes, ha servit per aprovar el pressupost i les quotes col·legials per a l’any 2017 per 327 a favor, 158 en contra i 10 abstencions.
Aprovat el pressupost i les quotes col·legials de l’ICAB per al 2017

Notícies relacionades

En el marc de l’Assemblea General Ordinària, el degà del Col·legi de l’Advocacia, Oriol Rusca, ha explicat les línies d’actuació des de l’inici del seu mandat fins al 2016. Aquestes s’han caracteritzat per:

- la voluntat d’augmentar la presència del col·legi als mitjans de comunicació i als principals fòrums de debat, diàleg i discussió
- per augmentar la proximitat dels serveis a tots els col·legiats
- per augmentar el prestigi de la institució i de l’advocacia.

Per aconseguir aquests objectius es va elaborar un pla estratègic amb la missió de garantir el correcte exercici de l’advocacia, oferir solucions d’alt valor i eficiència per als col·legiats/des – a través de la millora de més de 200 serveis, cada cop més centrats en la proximitat i personalització- i per ser un col·legi professional de referència.  També per defensar els drets de la ciutadania.  

Rebaixa de les quotes col·legials

En relació a les quotes col·legials, que han estat congelades en els darrers anys, la Junta ha anunciat una rebaixa de la quota per a totes les franges de col·legiació per a l’exercici 2017. S’ha fet un esforç per als més joves, per això la quota d’aquest grup estarà subvencionada entre un 70% i un 10%. Igualment s’ha establert una davallada de fins al 3,84% per al gruix de les persones col·legiats/des que estan pagant una quota més alta i que són les més nombroses.

Pòlissa de Responsabilitat Civil

En relació a l’acord de la Pòlissa de Responsabilitat civil – que havia de realitzar-se abans del 31 de desembre de 2016-, l’ICAB ha buscat, com a acte de responsabilitat institucional, la millor pòlissa per al global de tots els advocats/des. En el marc de l’assembla, el degà ha afirmat que la contractació amb l’asseguradora que proposa l’ICAB és absolutament voluntària.

A continuació el tresorer de l’ICAB, Josep Capdevila, ha explicat que el pressupost per al 2017 està marcat per la prudència i l’austeritat, però enguany i com a conseqüència de l’efecte que té la nova contractació de la pòlissa de responsabilitat civil, el pressupost de la Corporació registra un creixement del 8% aproximadament.  

En aquest sentit, ha explicat que davant la necessitat de renovar la pòlissa de Responsabilitat Civil a 31 de desembre de 2016, l’ICAB va iniciar un procés negociador amb unes 26 asseguradores, de les quals es va estudiar la proposta de tres ZURICH, AXA i CASER.   

La part corresponent a la prima de RC bàsica que en anteriors exercicis suposava una despesa molt minsa en relació a l’import total i que l’ICAB podia assumir i integrar en la quota col·legial, enguany a causa de l’enduriment de les condicions del mercat assegurador i dels grans imports indemnitzatoris a què ha de fer front la companyia asseguradora –derivats de l’alt índex de sinistralitat de l’advocacia- han comportat un elevat preu per a la pòlissa bàsica, que  aquesta Corporació no pot assumir actualment. Per això els companys col·legiats i col·legiades hauran d’abonar aquest import en un rebut.

L’ICAB ha descartat les ofertes amb AXA i ZURICH . Amb la primera perquè el preu individual per una quota de només 40.000 euros ascendia a 261,13 euros anuals i havien de ser la totalitat dels 16.500 col·legiats exercents els subscriptors de la pòlissa. Amb la segona perquè si bé mantenia una prima molt baixa en relació a la pòlissa bàsica, proposava una prima de 750 euros per als col·legiats que s’acollissin al segon tram.

L’oferta escollida ha estat la de CASER. Aquesta contempla un benefici global per a tots els col·legiats/des, que és un dels objectius de l’ICAB per a la renovació de la pòlissa de Responsabilitat Civil. La seva oferta planteja una quota de 99,25 euros per a la quota bàsica amb una cobertura superior (50.000) i 425,15 per al segon tram (amb una cobertura de 500.000).

En quant al pressupost detallat, s’ha explicat que les partides més importants fan referència a la despesa de personal –quedant la previsió per sota del 40%- i les despeses d’estructura, entesa com el manteniment i reparacions de les instal·lacions, serveis exteriors, correus i comunicacions, i el lloguer d’equipaments per a la realització d’esdeveniments de tot tipus.

Un altre dels blocs que suposen un percentatge important de la despesa és l’aportació a institucions, especialment les que s’han de pagar al Consejo General de la Abogacía Española i al Consell de Col·legis d’Advocats Catalans. Tanmateix gràcies al treball de l’ICAB s’ha aconseguit rebaixar els imports a pagar.        

Precisament el secretari de la Junta de Govern, Rafael Espino, ha detallat en el marc de l’Assemblea totes les aportacions que realitza l’ICAB, com a resposta a una de les peticions formulades per escrit en relació a la celebració d’aquesta assemblea general ordinària.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat