Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de llei d'universalització de l'assistència sanitària

31/10/2016
Aquest projecte de Llei es troba en tràmit en el Parlament i es tramita pel procediment d’urgència. Es preveu que entri en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Deroga la Llei 21/2010, del 7 de juliol, d’accés a l’assistència sanitària de cobertura pública a càrrec del Servei Català de la Salut.

El projecte preveu que totes les persones residents a Catalunya (que estiguin empadronades en un municipi de Catalunya, sens perjudici que reglamentàriament es puguin establir altres criteris d’arrelament) tenen dret a l’assistència sanitària, amb càrrec a fons públics, a través del Servei Català de la Salut.

L’accés a aquesta assistència de les persones que tinguin la condició d’assegurades o beneficiàries del Sistema Nacional de Salut s’ha d’ajustar al que estableix la normativa sectorial específica per la qual se’ls hagi reconegut aquesta condició. L’accés de les persones que no tinguin la condició d’assegurades o beneficiàries del Sistema Nacional de Salut requereix que acreditin la residència a Catalunya i que no tenen accés a l’assistència sanitària, amb càrrec a fons públics, a través d’una entitat diferent del Servei Català de la Salut.

Per altra banda, les persones que es trobin a Catalunya i no tinguin la condició de residents, tenen dret a l’assistència sanitària d’urgència, independentment de quina en sigui la causa, i a la continuïtat d’aquesta atenció fins a la situació d’alta mèdica, sens perjudici que aquestes persones o, si s’escau, els tercers obligats legalment o contractualment a assumir aquestes despeses s’hagin de fer càrrec del pagament del cost de l’assistència rebuda. I les persones que no tinguin la condició d’assegurades o beneficiàries del Sistema Nacional de Salut que acreditin la residència a Catalunya i que no tenen accés a l’assistència sanitària, amb càrrec a fons públics, a través d’una altra entitat diferent del Servei Català de la Salut, tenen dret només a l’assistència sanitària que es presti dins el territori de Catalunya.

Per últim, les persones que no tinguin la condició d’assegurades o beneficiàries del Sistema Nacional de Salut i que a l’entrada en vigor d’aquesta Llei tinguin reconegut l’accés a l’assistència sanitària, amb càrrec a fons públics, a través Servei Català de la Salut la continuaran gaudint en les mateixes condicions; tanmateix, aquestes persones es podran acollir a la universalització establerta en aquesta Llei, si compleixen els requisits corresponents.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302