Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

Presentada al Departament de Justícia, per a la seva adequació a la legalitat, la modificació de l’article 16.4 del Reglament de Torn d’Ofici de l’ICAB

03/11/2016
Mitjançant acord de Junta de Govern del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona de data 13 d’octubre de 2016, ha estat aprovat el text refós relatiu a la modificació de l’art. 16.4 del Reglament del Servei de Defensa d’Ofici i Assistència Jurídica Gratuïta de l’ICAB i seguint el tràmit establert, s’ha procedit a remetre la modificació al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya el text, als efectes establerts a l’article 46 de la Llei 7/2006, de l’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals.
Presentada al Departament de Justícia, per a la seva adequació a la legalitat, la modificació de l’article 16.4 del Reglament de Torn d’Ofici de l’ICAB

Tal com us hem anat informant prèviament, aquesta és una de les mesures establertes per tal d'afrontar els canvis que la comunicació immediata de les detencions, de conformitat  amb l’actual redacció de l’article 520 de la Ll.E.Crim, ha provocat en la prestació del servei de guàrdia per assistència al detingut, i té com a finalitat el poder adaptar l’horari de durada de la guàrdia en assistència al detingut de forma que es possibiliti que la durada total de la guàrdia sigui com a regla general de dos dies de durada (dia inicial per assistència a comissaria i dia posterior per assistència al Jutjat de Guàrdia).

Una vegada s’adeqüin a la legalitat els acords adoptats, no suposarà de forma immediata un canvi en l’horari actual de la guàrdia; caldrà un acord de la Junta de Govern que, en el seu cas, s’adoptarà en forma degudament raonada i tenint en compte les dades que es disposin sobre el funcionament del servei. En el moment en què s’adoptés per la Junta de Govern l’acord del canvi de l’horari de la guàrdia, i la data d’efectivitat, es donaria la corresponent publicitat  informant a tots els companys i companyes del nou horari i data d’inici del mateix.

Documents

Contactes