Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Justícia Penal Internacional

Comunicat de la Comissió de Justícia Penal Internacional de l'ICAB amb motiu del Dia de l'Advocat/da Amenaçat 2017

24/01/2017
La Comissió de Justícia Penal Internacional del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) s'uneix al rebuig i condemna les violacions de Drets Humans d'advocats i advocades al món. Fets que en països com la Xina ha estat preocupant.
Comunicat de la Comissió de Justícia Penal Internacional de l'ICAB amb motiu del Dia de l'Advocat/da Amenaçat 2017

A la República Popular de la Xina, advocades i activistes de Drets Humans estan sent blanc de diferents atacs, estan desapareguts o en custòdia policial.

Segons Amnistia Internacional, un total de 248 activistes i advocats i advocades xinesos han estat interrogats per la policia, reclosos o acusats formalment en una ofensiva sense precedents. Els mitjans de comunicació estatals xinesos han qualificat els advocats i advocades i activistes de drets humans de membres d'una “gran banda delictiva” i esvalotador, o han tacat d'una altra manera la seva reputació. Molts d'ells s'enfronten al càrrec d'intentar subvertir el poder de l'Estat.

Des del 2007, el Consejo de la Abogacía Española - CCBE ha enviat 28 escrits en relació a suposades violacions dels drets dels advocats a la Xina. Essent la  Xina el país en el qual el CCBE ha intervingut en major mesura. Aquestes 28 cartes tenen connexió amb més de 30 advocats (no s'inclouen aquelles parts de la repressió de juliol de 2015), dels quals més de la meitat encara estan o bé a la presó, sota arrest domiciliari, desapareguts, o als quals els han revocat les seves llicències.

Aquests atemptats als drets humans no poden quedar incontestats perquè són atacs frontals a l'Estat de Dret i a la defensa dels drets dels ciutadans i les ciutadanes.

 • No és possible mantenir un Estat de Dret quan s'amenaça als professionals encarregats de fer complir les lleis. Les amenaces i pitjor encara, els assassinats de col·legues en l'exercici de la seva professió ha de ser investigat i processament amb prioritat per l'Estat mateix, en defensa del sistema democràtic que pretén mantenir.
 • És fonamental una protecció eficaç a tots els advocats i advocades, que permeti que els mateixos puguin continuar amb les seves activitats legítimes i pacífiques en defensa dels drets humans sense por de la intimidació, l'assetjament, represàlies i la pèrdua de la seva pròpia vida.

La CJPI recolza qualsevol manifestació de l'advocacia que es dugui a terme a qualsevol país, on es recolzi tot acte de protecció de la labor que duen a terme els professionals en lleis.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Comissions
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família , Comissió de Prospectives T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat