Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Justícia Penal Internacional

El 17 de gener, conferència a l'ICAB sobre les forces de l'ONU com a instrument de pau a l'Orient Mitjà

10/01/2017
La Comissió de Justícia Penal Internacional del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) organitza el 17 de gener, a les 19 hores, a la seu col·legial, la conferència titulada 'Forces de l'ONU per al Líban -UNIFIL-. Un instrument de pau per a l'Orient Mitjà. Marc Jurídic de les operacions militars a l'exterior '.
El 17 de gener, conferència a l'ICAB sobre les forces de l'ONU com a instrument de pau a l'Orient Mitjà

La Força Provisional de les Nacions Unides per al Líban (FPNUL, acrònim en anglès d'UNIFIL, United Nations Interim Force in Lebanon) és una missió de pau creada el març de 1978 per acord del Consell de Seguretat de l'ONU després d’un atac a una aldea del Líban.

Restaurada el 2006, la seva missió és mantenir la confirmació de la retirada de l'exèrcit israelià del sud del Líban, el manteniment de la pau i la seguretat a la zona i facilitar al govern legítim libanès el control del territori dominat per diferents guerrilles i grups terroristes.

El General en cap de la Missió de l'ONU, fins a 2014, el General de l'Estat Major d'Espanya, Alberto Asarta, explicarà de primera mà per què aquesta Missió és un instrument de pau, no només per al Líban, sinó per a Orient Mitjà.

Amb la col·laboració del Centre Delàs, es tractarà també el marc jurídic de les operacions militars de pau. L'objectiu és fomentar la cultura de pau i la informació sobre les Missions de Pau a la regió de major conflicte del món

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissions
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    Comissió d'Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances, Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l'Advocacia, Comissió de Dones Advocades, Comissió de Dret Penitenciari, Comissió de Drogues , Comissió de Justícia Penal Internacional , Comissió dels Drets de la Gent Gran , Comissió per a la Igualtat de Drets dels Nous Models de Família , Comissió de Prospectives T. 93 601 12 12 - EXT. 5341 F. 93 487 16 49 E. comissions@icab.cat