Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Reial Decret Llei 6/2016, de 23 de desembre, de mesures urgents per a l’impuls del Sistema Nacional de Garantia Juvenil (BOE de 24 de desembre de 2016)

24/01/2017
Entrada en vigor: 25/12/2016

Aquesta disposició modifica la Llei 18/2014, de 15 d'octubre, d'aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l'eficiència, introduint modificacions que pretenen afavorir l'accés i la inscripció de joves al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Així, n'hi haurà prou amb no haver rebut formació ni haver estat treballant el dia anterior a la sol·licitud d'inscripció per complir els requisits, en lloc dels tres mesos sense haver rebut formació o els 30 dies sense ocupació que s'exigien en la regulació fins ara vigent.

També es permet que totes les entitats participants en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil puguin establir procediments específics, de conformitat amb el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, per a la inscripció dels joves en el fitxer únic del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Es possibilita que tots els joves inscrits com a demandants d'ocupació en els serveis públics d'ocupació (tant l'estatal com els autonòmics) que compleixin amb els requisits de la Garantia Juvenil siguin inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, fins i tot amb efectes retroactius, en el cas que haguessin participat o participin en alguna de les actuacions previstes pel Sistema.

Finalment, es preveu la participació d'interlocutors socials en el procediment d'inscripció dels joves i a la Comissió Delegada de Seguiment i Avaluació del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

També es modifica la Llei 20/2007, de 11 de juliol, de l'Estatut del Treball Autònom i la Llei 3/2012, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral, establint la conversió de reduccions a la cotització a la Seguretat Social en bonificacions, a càrrec del pressupost del Servei Públic d'Ocupació Estatal, per als incentius a la cotització a la Seguretat Social a través de la tarifa plana de treballadors autònoms o la contractació per a la formació i l'aprenentatge que beneficiïn a joves inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302