Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de llei d'ordenació de les activitats d'espectacles públics i recreatives

17/10/2016
Aquest projecte de Llei es troba en tràmit al Parlament.

El projecte preveu l’entrada en vigor de la llei sis mesos després de ser publicada en el DOGC, llevat del que s’estableix a la D. Transitòria cinquena, en relació amb el contingut de l’article 17 (Personal de control d’accés i sistemes de control d’aforaments), que entrarà en vigor a l’endemà de la seva publicació.

A partir de l’entrada en vigor d’aquesta llei restarà derogada la Llei 11/2009, del 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives. A més, la llei modifica l’article 19 de la Llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous, referit als òrgans sancionadors competents en la matèria.

El projecte de llei manifesta la voluntat d’ordenar el sector d’acord amb les exigències provinents dels principis de mínima intervenció i de simplificació administrativa i d’acord amb la Directiva 2006/123/CE del Parlament i del Consell Europeu, del 12 de desembre de 2006, relativa als serveis en el mercat interior, pretenent fer compatible el principi de llibertat amb les necessàries condicions de seguretat que han d’observar els establiments i les activitats regulats, tot mantenint determinats supòsits de llicència i d’autorització administrativa (per raó de la seguretat i la salut pública, l’ordre públic, la protecció de l’entorn urbà i, en alguns casos d’una manera especial, la protecció dels menors d’edat), però alhora establint un règim de comunicació prèvia amb caràcter general.

El projecte preveu una llei de 72 articles, dividit en 5 títols: El títol I recull les disposicions generals de la llei; el Títol II es refereix a l’organització i realització de les activitats que regulades en la llei, així com al funcionament dels establiments oberts al públic; el Títol III  estableix les competències pròpies de cada administració així com a les delegades en matèria sancionadora; el Títol IV fa referència al règim d’intervenció administrativa sobre les activitats regulades per aquesta llei, i, el Títol V de la llei es dedica als règims d’inspecció i de sanció

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302