Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de llei del Pla estadístic de Catalunya 2017-2020 i de modificació de la Llei 23/1998, del 30 de desembre, d'estadística de Catalunya

19/09/2016
Aquest projecte de Llei es troba en tràmit en el Parlament. Es tramita pel procediment d’urgència

El Títol I del projecte determina les disposicions generals relatives al Pla estadístic de Catalunya 2017-2020, i es divideix en sis capítols amb un total de vint-i-dos articles.

El capítol 1 defineix el Pla estadístic de Catalunya i estableix el període de vigència del Pla estadístic 2017-2020.

El capítol 2 estableix els objectius generals del Pla estadístic de Catalunya 2017- 2020, que, a banda d’atendre la consolidació i ampliació de la informació disponible en el Sistema estadístic de Catalunya, s’orienten a la gestió de la qualitat dels processos i dels productes estadístics, com també a l’impuls del sistema d’informació estadística.

El capítol 3 aborda el desplegament dels objectius generals del Pla i regula els àmbits d’activitat estadística, que s’identifiquen amb els camps temàtics que recullen les actuacions estadístiques que produeix el Sistema estadístic de Catalunya; i cada un d’aquests àmbits descriu els objectius específics corresponents. Inclou a l’article 11 l’accés de l’Institut d’Estadística de Catalunya als arxius i registres de la Generalitat de Catalunya i dels organismes autònoms, les entitats de dret públic i les empreses que en depenen, per al seu aprofitament amb finalitats estadístiques.

El capítol 4 preveu l’execució del Pla estadístic de Catalunya 2017-2020 i regula les actuacions estadístiques encomanades pels programes anuals d’actuació estadística vigents en cada moment durant el període de vigència del Pla i n’estableix una nova tipologia.

El capítol 5 estructura el marc de col·laboració institucional en l’execució del Pla estadístic i preveu les formes de col·laboració entre les institucions i òrgans del Sistema estadístic de Catalunya i la col·laboració de l’Idescat amb altres entitats.

El capítol 6 conté diversos preceptes referits a la difusió de resultats estadístics.

El Títol 2 conté la modificació parcial de la Llei d’estadística de Catalunya; en concret,  la modificació de 3 articles de la Llei d’estadística de Catalunya (arts. 9, 17 i 30) i l’addició d’un nou article 23 bis. Aquestes modificacions afecten el nomenament del director de l’Institut d’Estadística de Catalunya, la necessitat de millorar l’eficiència i l’eficàcia en la producció d’estadístiques d’interès de la Generalitat, la voluntat d’establir amb vocació de permanència a la Llei d’estadística de Catalunya, la creació i regulació del registre de fitxers estadístics, i per obtenir el màxim aprofitament i rendiment de la informació estadística, La disposició derogatòria única deroga expressament la Llei 13/2010, del 21 de maig, del Pla estadístic de Catalunya 2011-2014, i la única disposició que restava vigent de la Llei 2/2006, de 6 de març, del Pla estadístic de Catalunya 2006–2009, la disposició addicional primera.

http://bit.ly/2cjVc7z

[INICIATIVES LEGISLATIVES PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302