Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Seccions

NOTA DE PREMSA: La secció de Dret marítim de l’ICAB reclama mesures urgents per evitar més morts al mar Mediterrani

29/09/2016
Aquesta Secció del Col·legi de l'Advocacia de Barceloan també destaca que el 90% de les mercaderies són transportades per via marítima, amb motiu del ‘Dia mundial dels mars’
NOTA DE PREMSA: La secció de Dret marítim de l’ICAB reclama mesures urgents per evitar més morts al mar Mediterrani

Barcelona 29/09/2016. La Secció de Dret Marítim del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona se suma a la commemoració del ‘Dia  mundial dels Mars’, que la ONU va establir des de 1978, el 29 de setembre, amb la finalitat de mantenir i millorar la seguretat de la vida al mar i la prevenció de l’ecosistema marítim.

El lema d’aquest any se centra en el vincle entre transport marítim i la societat mundial. Per aquest motiu, la Secció de Dret Marítim de l’ICAB destaca que el 90% de las mercaderies són transportades per via marítima, ja que la societat no és sovint conscient d’aquest fet i de què la globalització només és possible gràcies al transport marítim.

En l’actualitat hi ha més de 50.000 bucs mercants dedicats al comerç internacional, que transporten tot tipus de càrregues. En la flota mundial actual es troben registrats bucs de més de 150 nacions que donen ocupació a més d’un milió de marins de totes les nacionalitats. Tot això sense comptar amb el sector de la pesca, l’enginyeria marina, etc.

La Secció de Dret Marítim també destaca el paper fonamental que ha desenvolupat l’Organització Marítima Internacional OMI/IMO (Londres), creada per les Nacions Unides com a agència especialitzada per al medi marí i que actualment és l’organisme regulador més important del mar a nivell mundial (està representat tota la comunitat internacional). La seva actuació legislativa engloba des de la seguretat marítima, passant pel medi ambient, els drets de la gent de mar, cobrint tots els aspectes de l’activitat marítima (transport, indústria, pesca, nàutica d’esbarjo, etc.) Durant els darrers 50 anys els convenis i altres normes de l’OMI han permès que el sector marítim sigui més segur, més eficaç i més protector del medi ambient.

La Secció de Dret Marítim de l’ICAB també afirma que en el ‘Dia mundial del Mar’ no es pot girar l’esquena a la dramàtica situació que es viu al mar Mediterrani, on des del 2014 ha hagut més de 10.0000 persones mortes mentre intentaven arribar a Europa, segons dades de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als refugiats (UNHCR). S’estima que des de l’inici del 2016 han perdut la vida més de 3.000 persones al mar, en comparació amb els 1.838 morts el primer semestre de 2015. Per aquest motiu, la Secció de Dret Marítim reclama mesures urgents per posar fre a les morts al Mediterrani.

Els advocats i advocats de la Secció de Dret Marítim s’uneixen a tota la comunitat internacional en el Dia Mundial dels mars perquè “la nostra vida i el món depèn del mar”.

Nota d’aclariment

El comunicat de premsa que acabeu de rebre per part de la Secció de Dret Marítim és una nota elaborada i tramesa als mitjans per part d’aquesta Secció del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Les Seccions i Comissions de l’ICAB promouen el debat jurídic i fomenten la participació de les persones col·legiades en els diferents àmbits d’interès professional. Tanmateix les actuacions o opinions que defensen no representen necessàriament l’opinió de la Junta de Govern d’aquesta corporació.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona és la veu oficial d’aquesta corporació i es manifesta a través de la seva Junta de Govern

Secció de Dret de Marítim   

La Secció de Dret Marítim treballa per estar al dia en relació a la normativa d’aquesta branca del dret així com per fomentar l'organització de cursos, conferències i seminaris.

Des de la secció també volen intervenir en la legislació en aquells afers i disposicions que afecten aquesta especialitat.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat