Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut › Campanya #TurnoOficioSinIVA

L'Advocacia reclama la suspensió immediata de l'aplicació de l'IVA al sistema d'assistència jurídica gratuïta per evitar perjudicis als ciutadans i als advocats

22/02/2017
L’Advocacia posarà en marxa tots els recursos legals, socials i polítics amb la finalitat que es respectin els Drets dels ciutadans i dels advocats del Torn d’Ofici.
L'Advocacia reclama la suspensió immediata de l'aplicació de l'IVA al sistema d'assistència jurídica gratuïta per evitar perjudicis als ciutadans i als advocats

Notícies relacionades

Encara que el ministre de Justícia ha tornat a afirmar públicament que l’Assistència Jurídica Gratuïta no ha d’estar subjecta a IVA, el Ministeri d’Hisenda no ha procedit encara a la suspensió de l’aplicació del criteri establert a la consulta vinculant sobre la subjecció a l’IVA del sistema de justícia gratuïta, generant entre els professionals una situació d'inseguretat jurídica no acceptable en un Estat de Dret.

Els grups parlamentaris del  PSOE, Ciudadanos, ERC i Podemos han presentat proposicions no de llei sobre l’aplicació de l’IVA al torn d’ofici.

L’ICAB, juntament amb la resta de col·legis d’advocats, Consell de Col·legis de Catalunya i  Consejo General de la Abogacía Española, seguirem exigint i adoptant conjuntament les mesures necessàries fins a aconseguir la suspensió immediata de l’aplicació de l’IVA al sistema d’Assistència Jurídica Gratuïta.

No permetrem que es qüestioni la Justícia Gratuita com a garantia del dret a la tutela judicial efectiva de les persones que no disposen de recursos per litigar com a servei públic essencial per  a la comunitat. Defensarem, com sempre ho hem fet, el sistema de justícia gratuïta com un dels pilars de l’Estat de Dret.

Documents

Contactes