Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic; de creació de l’impost sobre el risc mediambiental de la producció, manipulació i transport, custòdia i emissió d’elements radiotòxics; de l’impost sobre begudes ensucrades envasades (...)

12/12/2016
Aquesta iniciativa legislativa es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Entrada en vigor: l’endemà de la seva publicació al DOGC, llevat de determinades modificacions legislatives, entre les quals cal destacar els aspectes referits a l’Impost sobre grans establiments comercials i a l’impost sobre el risc mediambiental de la producció, manipulació i transport, custòdia i emissió d’elements radiotòxics, que entrarien en vigor l’1 de gener del 2017 i els aspectes relatius a Impost sobre les estades en establiments turístics i a l’impost sobre les begudes ensucrades envasades, que entrarien en vigor l’1 d’abril del 2017.

El projecte preveu la creació de l’Impost sobre les begudes ensucrades envasades i reformula l’Impost sobre la producció d’electricitat d’origen nuclear i l’Impost sobre els grans establiments comercials. Introdueix canvis en la regulació de l’Impost sobre estades en establiments turístics i l’Impost sobre els habitatges buits.

En l’àmbit dels impostos cedits, s’introdueixen modificacions en algunes de les deduccions vigents en l’IRPF; i en l’Impost sobre Transmissions Patrimonials Oneroses (TPO) i Actes Jurídics Documentats (AJD), alhora que s’introdueixen noves bonificacions. A l’IRPF es modifiquen els requisits per a gaudir el percentatge incrementat del 9% de deducció per inversió en l’habitatge habitual. A les TPO s’aprova una tarifa progressiva a partir d’1.000.000 € (el 10% per als primer milió d’euros i de l’11% per als que superin aquesta xifra de valor). La transmissió d’HPO tributarà al 7%. Es bonifica en un 99% els arrendaments d’habitatges del parc públic destinat a lloguer social.

En l’àmbit administratiu s’adopten mesures contra la pobresa energètica, es crea el Registre de Subvencions i ajuts de Catalunya, es modifica la Llei de la Sindicatura de Comptes, es crea l’Agència de Seguretat Ferroviària i es deroga la Llei 6/2012, del 17 de maig, d’estabilitat pressupostària, que preveia arribar a l’objectiu de dèficit estructural al 0,14%, l’any 2018.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302