Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

Signat entre el Departament de Justícia i el Consell de l’Advocacia Catalana el conveni per a l’any 2017 en matèria de prestació d’assistència jurídica gratuïta

27/12/2016
Amb data 23 de desembre ha estat signat entre el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i CICAC el conveni per a l’establiment del marc d’actuació en matèria de prestació d’assistència jurídica gratuïta durant l’any 2017. El conveni preveu un increment dels mòduls de retribució per les actuacions dels advocats i advocades en matèria de justícia gratuïta de l’1, 3% ( la taxa de variació anual de l’IPC al mes de novembre, segons INE, és del 0,7%).
Signat entre el Departament de Justícia i el Consell de l’Advocacia Catalana el conveni per a l’any 2017 en matèria de prestació d’assistència jurídica gratuïta

 

Amb aquest increment,  que es situa per sobre de la previsió  anual de l’increment de l’IPC  es pretén continuar la recuperació de les retallades que   en els mòduls de retribució es van  produir entre els anys 2010 i   2014. 

Per altra part, es confirmen com a criteris interpretatius dels mòduls de retribució:

  • La possibilitat de l’abonament de doble mòdul d’al·legacions administratives a l’àmbit d’estrangeria, si l’advocat designat ha de fer front també a actuacions en matèria de refugi internacional.
  • La possibilitat de justificar mesures cautelars en les jurisdiccions civil, contenciosa administrativa i social (a l’àmbit penal es disposen de mòduls específics en matèria de presó preventiva i mesures de l’art. 544 ter de la LL.E.Crim).
  • La possibilitat de justificar, dintre de la guàrdia per assistència al detingut,  com assistències diferenciades, les que el lletrat fa per assistència al client dintre de les tres hores establertes a l’art. 520 de la LL.E.Crim, i la que pugui fer amb posterioritat per assistir al seu client en la seva declaració policial, si aquesta no pot ser realitzada conjuntament amb l’assistència inicial.

Finalment, malgrat que les mòduls de retribució per actuacions en matèria de justícia gratuïta es situen a Catalunya per sobre dels establerts als diferents  territoris de l’Estat, som  conscients de la necessitat de continuar aplicant increments durant els propers anys, amb la finalitat de que la important funció social prestada per l’advocacia en l’àmbit del sistema de justícia gratuïta rebi el reconeixement que es mereix.

 

Notícies relacionades

Documents

Contactes