Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió d'Honoraris

Nou model de full d’encàrrec adaptat a l’actual regulació sobre consumidors

03/11/2016
En la contractació amb consumidors el Codi de Consum de Catalunya estableix l’obligació de lliurar al client un pressupost previ, on s’han d’incloure clàusules clares, fàcilment comprensibles i prèviament consensuades amb el client.
Nou model de full d’encàrrec adaptat a l’actual regulació sobre consumidors

En qualsevol cas el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona recomana l’ús del full d’encàrrec professional, que contingui el pacte d'honoraris subscrit entre lletrat i client, per tal d’oferir quanta més informació possible al consumidor i poder evitar controvèrsies i agilitzar la reclamació dels honoraris dels advocats en cas d'impagament del client, evitant la impugnació de la minuta per excessiva.

La Comissió d’Honoraris us facilita un nou model de full d’encàrrec adaptat a l’actual normativa de consum, que en cap cas pretén ser un formulari ni establir pautes de redacció obligatòries, sinó un mer exemple subjecte a modificacions.

S’ha previst l’opció d’establir una clàusula arbitral de submissió al TACAB, recomanant la prèvia mediació al CEMICAB i posant en coneixement del client l’existència del nou servei d’informació al consumidor de serveis jurídics anomenat SERVICONSUM.

Documents

Contactes