Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei integral contra totes les formes d’odi i discriminació

13/03/2017
Aquesta iniciativa legislativa es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Entrada en vigor: es preveu als trenta dies de la publicació al DOGC.

L’objecte de la proposició de llei és garantir la dignitat humana, la no discriminació, i la igualtat entre totes les persones com a pilars fonamentals d’una societat justa i democràtica.

Als efectes de la regulació que s’hi preveu, la proposició defineix discriminació, racisme, antisemitisme, islamofòbia, romafòbia o antigitanisme, xenofòbia, discriminació per raó de gènere, feminicidis i violència masclista, sesellarisme i aporofòbia.

El text estableix les obligacions dels poders públics de garantir la formació i sensibilització adequades dels diferents professionals que han d’intervenir en cas que es produeixi alguna de les conductes prohibides per la llei.

Regula una tutela específica en l’àmbit del treball en relació a la discriminació de gènere i a la igualtat entre homes i dones, així com la tutela en la jurisdicció penal.

A més estableix un règim sancionador d’infraccions i sancions en l’àmbit administratiu.

Per altra banda, preveu la creació d’una Comissió de No-Discriminació

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302