Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació de la disposició addicional primera de la Llei 10/2011, del 29 de desembre, de simplificació i millorament de la regulació normativa

28/11/2016
Aquesta iniciativa legislativa es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Es tramita pel procediment d’urgència. Entrada en vigor: l’endemà de la seva publicació al DOGC.

La proposició pretén retornar a un sistema de gestió directa dels béns i instal·lacions de titularitat de la Generalitat de Catalunya que integren la xarxa Ter-Llobregat. A tal efecte, la iniciativa es circumscriu a modificar la disposició addicional primera de la Llei 10/2011, de 29 de desembre, de simplificació i millorament de la regulació normativa, sense modificar l’actual marc legislatiu en matèria d’aigües (Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre, pel qual s’aprova el text refós de la legislació en matèria d’aigües de Catalunya).

S’habilita al Govern de la Generalitat de Catalunya per a la constitució d’una societat mercantil íntegrament participada per la Generalitat, per resultar més adequada a la regulació actualment vigent en matèria del sector públic i amb els postulats del Dret de la Unió Europea en relació amb les empreses públiques.

Es preveu que els drets de naturalesa econòmica a què doni lloc l’explotació i la gestió de les instal·lacions de titularitat de la Generalitat de Catalunya que integren la xarxa Ter-Llobregat es consideren ingressos de la Generalitat, en els termes establerts en l’article 39 del Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre. Aquests ingressos s’hauran de destinar a l’exercici de les competències de la Generalitat en matèria d’aigües, d’acord amb la legislació vigent.
S’estableix un període transitori d’actuació de l’actual Agència Catalana de l’Aigua fins al compliment de les previsions establertes en la llei.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302