Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Formació / Biblioteca

El 8 de febrer, acte institucional de reobertura de la Biblioteca de l’ICAB

30/01/2017
Com a tret de sortida dels actes de Sant Raimon de Penyafort 2017, el dimecres 8 de febrer, a les 19h, tindrà lloc l’acte institucional de reobertura de la Biblioteca del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona després de la darrera reforma duta a terme. Obert a la participació dels col·legiats i col·legiades i el públic en general.
El 8 de febrer, acte institucional de reobertura de la Biblioteca de l’ICAB

Amb la presència dels consellers de Justícia i Cultura de la Generalitat, Carles Mundó i Santi Vila, respectivament, així com del degà de l'ICAB, Oriol Rusca, la diputada Bibliotecària de la Junta de Govern, Elena Moreno i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

Es prega confirmació d’assistència aquí:  http://www.santraimon.cat/srp/inscripcio/

O per e-mail a deganat@icab.cat

Com ja sabreu, durant el 2016 s’han dut a terme a la Biblioteca de l’ICAB diferents obres d’adaptació a la normativa de prevenció d’incendis.

L’entrada a la Biblioteca ha guanyat  l’espai de l’avantsala. Allà hi trobareu la recepció i el control d’accés. Més endins localitzareu el Taulell d’Informació on el personal bibliotecari us resoldrà qualsevol dubte.

Cal destacar també la nova il·luminació de la Sala -canvi al sistema LED- que facilita la lectura i l’estudi, així com la nova pavimentació formada per peces de marbre de color blanc i negre; els mobles originals han estat restaurats.

Però a més d’aquests importants canvis que es noten a simple vista, tant la Biblioteca com el Palauet Casades s’han sotmès a unes obres d’adequació a la normativa contra incendi i garantir així la seguretat. Fet que s’ha traduït en operacions d’ignifugat de bigues i pilars de la Sala d’Actes i de la Biblioteca, amb la instal·lació de portes tallafoc metàl·liques i en el cas de les de fusta amb valor patrimonial s’han adequat per tal que tinguin les mateixes propietats i amb resistència al foc però que mantinguin l’estètica.

D’altra banda s’ha col·locat nous detectors de fums, de les BIE o mànegues, extintors i altres sistemes per avalar la seguretat en cas d’incendi. Així per exemple, a la Biblioteca i a les altres sales on hi ha llibres de gran valor històric s’han instal·lat sistemes d’extinció mitjançant gas, depenent de les necessitats que requereixen els llibres o documents de les sales habilitades.

També s’han realitzat actuacions per la millora i el confort climàtic, amb la instal·lació d’aire condicionat tant al Pati de Columnes com a la Sala de Lectura, així com de les reformes per insonoritzar els espais propers a la Biblioteca, A més dels canvis pertinents per adequar el comportament tèrmic. Això últim ha suposat  l’arranjament total de la coberta i un  doble vidre a totes les finestres.

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Departament de Biblioteca (Direcció)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. direcciobiblioteca@icab.cat