Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut › Campanya #TurnoOficioSinIVA

Continua la pressió de l'ICAB per clarificar el criteri en relació a l'aplicació de l'IVA al Torn d'Ofici

17/02/2017
Des de que el passat 30 de gener de 2017 es va fer públic el canvi de criteri de la Direcció General de Tributs respecte de l’aplicació de l’IVA al Torn d’Ofici, modificant el criteri mantingut des de la resolució de la DGT de 17 de juny de 1986 (BOE de 25.6.1986), l’advocacia està reclamant que es clarifiqui la situació.
Continua la pressió de l'ICAB per clarificar el criteri en relació a l'aplicació de l'IVA al Torn d'Ofici

Notícies relacionades

A la proposició no de llei presentada pel Grup Socialista a la Mesa del Congrés dels Diputats, s’afegeix la presentada pel Grup Parlamentari ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, en la que s’interessa que el Congrés dels Diputats insti al Govern espanyol a garantir la no tributació de l’IVA al sistema de justícia gratuïta. (PNL-ERC)

Per la seva part, el Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha afirmat, segons informa Europa Press, durant la sessió de control al govern celebrada al Ple del Congrés dels Diputats que ha de ser l’Administració la que hagi de fer front al pagament de l’impost, que no ha de ser afrontat ni pels ciutadans beneficiaris del sistema de justícia gratuïta, ni  els professionals. (DIARI DE SESSIONS  - NOTÍCIA D'EUROPA PRESS)

L’ICAB ha intensificat els seus contactes a nivell institucional recordant que és urgent que la situació es clarifiqui, mitjançant el diàleg entre les administracions implicades (Hisenda- Ministeri de Justícia Comunitats Autònomes amb responsabilitats econòmiques en el pagament del torn d’ofici), amb la finalitat d’evitar que els professionals, que en aquests moments no han vist incrementades els imports abonats per Torn d’Ofici i Justícia Gratuïta, es vegin perjudicats, amb requeriments per part d’Hisenda.

Per aquest motiu, exigim les següents respostes de les Administracions Públiques i responsables polítics:

  • Compromís de modificar la legislació per garantir la no subjecció a l’impost sobre el valor afegit de les quantitats rebudes pels professionals en concepte de Torn d’Ofici i Justícia Gratuïta.
  • Compromís per tal de dotar pressupostàriament les partides corresponents, si finalment Hisenda manté el seu criteri de subjecció del Torn d’Ofici i Justícia Gratuïta a l’IVA.
  • Compromís de que els professionals  adscrits al serveis de Torn d’Ofici i Justícia Gratuïta no es veuran requerits  per part d’Hisenda mentre no s’hagin adoptat les mesures per l’efectiu abonament d’aquestes quantitats per part de les administracions responsables del seu abonament.

Documents