Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de llei de modificació de la Llei 6/1998, del 13 de maig, de regulació del funcionament de les seccions de crèdit de les cooperatives

13/02/2017
Aquest projecte de Llei es troba en tràmit al Parlament. Es tramita pel procediment d’urgència.

La seva tramitació és posterior a l’acord de convalidació del Decret llei 2/2016, del 17 de maig, de modificació de la Llei 6/1998, del 13 de maig, de regulació del funcionament de les seccions de crèdit de les cooperatives, publicat al DOGC de 19 de maig de 2016.

El projecte modifica la Llei 6/1998, de 13 de maig, de regulació del funcionament de les seccions de crèdit de les cooperatives per introduir un capítol IV a la llei que regula el “Fons cooperatiu de suport a les seccions de crèdit”.

La norma estructura aquest un nou instrument en mans de les cooperatives amb secció de crèdit per tal de contribuir a la liquidació dels saldos creditors de les seccions de crèdit als socis titulars, tot dotant de temps a la cooperativa en reestructuració per poder realitzar de forma ordenada els actius de la secció de crèdit.

Estableix la seva naturalesa i composició, l’òrgan rector, el règim econòmic, les obligacions de col·laboració i el deure de secret.

També introdueix una nova infracció i modifica les sancions regulades per la llei, com a conseqüència d’aquesta nova infracció prevista.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302