Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

Torn d'Ofici i IVA

30/09/2016
Dues són les qüestions relacionades amb el Torn d’Ofici i l’IVA.

1.- Per una part, companys i companyes ens han comunicat que Hisenda està portant a terme inspeccions en relació a l’import de l’IVA i l’aplicació de la regla de prorrata respecte a la deducció de despeses en relació als ingressos de Torn d’Ofici. En aquest sentit, Hisenda considera que, en tant que el Torn d’Ofici es troba no subjecte a IVA, la deducció de despeses als efectes de l’impost ha de ser proporcional a prorrata entre els ingressos procedents de Torn d’Ofici i la resa d’ingressos del despatx. 

Companys advocats d’altres Comunitats de l’Estat també estan rebent inspeccions.

Acompanyem, a títol merament d’exemple, un formulari de recurs administratiu per aquells que considereu aquesta possibilitat de formular recurs contra les liquidacions que es puguin efectuar.

2.- Per altra part, el Tribunal de Justícia de la UE va dictar sentència amb data 28 de juliol de 2016, per la que considera que l’article 132.1.g de la Directiva 2006/112, de 28 de novembre de 2006, relativa al sistema comú de l’impost sobre el valor afegit, ha de ser interpretat en el sentit que els serveis prestats pels advocats als justiciables en el marc del sistema d’assistència jurídica gratuïta nacional no es troben exemptes d’IVA.

Davant d’aquesta resolució, l’ICAB efectuarà gestions davant d’Hisenda i el Departament de Justícia per determinar l’abast d’aquesta resolució i possibles actuacions a realitzat al respecte, de les que us mantindrem informats.

Acompanyem la sentència dictada pel TJUE de 28 de juliol de 2016.

Documents

Contactes