Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars › Premis, Beques i Subvencions

Atorgats els Premis Jurídics Memorial Degà Roda i Ventura 2016 i Memorial Pedro Martín García 2016

10/02/2017
Dimarts 14 de febrer tindrà lloc en el marc d’una Sessió organitzada amb motiu de la Festivitat de Sant Raimon de Penyafort l’acte de lliurament de diversos Premis Jurídics convocats per l’ICAB el 2016 com són el Premi Memorial Degà Roda i Ventura i el Premi Memorial Pedro Martín García.
Atorgats els Premis Jurídics Memorial Degà Roda i Ventura 2016 i Memorial Pedro Martín García 2016

Premi Memorial Degà Roda i Ventura 2016

El Premi Memorial Degà Roda i Ventura està destinat a guardonar els millors treballs que versin sobre col·legis professionals i l’exercici de les professions liberals, especialment l’advocacia.

El Jurat del Premi Memorial Degà Roda i Ventura 2016, presidit pel degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Sr. J. Oriol Rusca i Nadal,  i integrat per tots els degans emèrits de la Corporació, ha adoptat els acords següents:

 • Atorgar el Premi al millor article, sèrie d’articles o reportatge de caràcter informatiu o divulgatiu, al número 100 (novembre 2016) de la revista Abogacía Española, editada pel Consejo General de la Abogacía Española.
 • Atorgar el Premi a la millor monografia, assaig o article doctrinal, a l’obra “El papel del Abogado en la implantación de los principios Ruggie. 8 buenas prácticas para abogados de negocios” (Ana María Ovejero Puente, coordinadora; Fundación Fernando Pombo-Tirant Lo Blanch; Valencia 2016).

Premi Memorial Pedro Martín García

El Premi Memorial Pedro Martín García, destinat a guardonar l’excel·lència d’un treball o article sobre Dret processal penal, va ser instituït l’any 2015 per l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona per honrar la memòria del Sr. Pedro Martín García, qui fou president de la Secció 2a de l’Audiència Provincial de Barcelona i considerat com a un paradigma de professionalitat, rigor jurídic  i respecte a l’advocacia.

El Jurat de la segona edició del Premi, integrat per la Sra. Maria José Magaldi i per la Sra. Maria Carmen Hita, magistrades de la Secció 2a de l’Audiència Provincial de Barcelona, pel Sr. Daniel Martín, advocat,  per la Sra. Marina Roig, presidenta de la Secció de Dret Penal de l’ICAB, per la Sra. Blanca de Olivar i per la Sra. Esther Palmés, diputades de la Junta de Govern de l’ICAB, ha adoptat els acords següents:

 • Atorgar una Menció Especial a la Sra. Eulalia Puig Fusté i a la Sra. Beatriz Goena Vives pel seu treball conjunt “Las tecnologías de la información y de la comunicación: su papel en la investigación y la prevención de delitos en el marco del Estado de Derecho.”
 • Atorgar una Menció Especial al Sr. Antonio Agustín Tort pel seu treball “Problemas fundamentales de la conformidad de las personas jurídicas según la nueva regulación de la Ley de Enjuiciamiento Criminal”.

El Premi Memorial Pedro Martín García 2016 ha estat declarat desert i la seva dotació s’afegirà a una o més de les properes edicions.

L’acte de lliurament dels guardons corresponents als Premis Memorial Degà Roda i Ventura i Memorial Pedro Martín García Edició 2016 tindrà lloc el proper dimarts 14 de febrer a les 19.00 h al Saló d’Actes de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, en el marc de la Festivitat patronal de Sant Raimon de Penyafort.

Barcelona, febrer de 2016                                                                            

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Secretaria de Junta de Govern
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5312 F. 93 487 15 70 E. secretariadejunta@icab.cat