Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Comissió d'Arbitratge

NOTA DE PREMSA: Àrbitres europeus i americans participaran en el IV Congrés Internacional d’Arbitratge que organitza l’ICAB

02/11/2016
El Congrés se celebrarà els dies 10 i 11 de novembre sota el lema 'The Twiligth zone: public order and the boundaries of arbitration'
NOTA DE PREMSA: Àrbitres europeus i americans participaran en el IV Congrés Internacional d’Arbitratge que organitza l’ICAB

Barcelona 02/11/2016. Àrbitres de Finlàndia, Alemanya, els Estats Units, Argentina, Holanda, Suïssa, França, el Perú i Espanya participaran com a ponents en la IV edició del Congrés Internacional d’Arbitratge, que se celebrarà els dies 10 i 11 de novembre a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.  El lema d’aquesta edició és ‘The Twilight zone: public order and the boundaries of arbitration’ (La zona crepuscular: l'ordre públic i els límits d'arbitratge).

Inauguració 

La inauguració del Congrés serà el dijous 10 de novembre, a les 16.30h, i anirà a càrrec del degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, el president del Tribunal d'Arbitratge de Barcelona i secretari de l’ICAB, Rafael Espino, el conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, i el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos

A continuació tindrà lloc la primera taula del Congrés, que versarà sobre 'L’Ordre públic: vessant formal' i en la que hi participaran com a ponents Ma. Eugènia Alegret, magistrada de la Sala del Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; i els advocats i àrbitres Patricia Saiz,  Aapo Saarikiri Andrea Leufgen. Serà moderada per César Rivera, advocat i àrbitre.

Divendres 11 de novembre

El divendres 11 de novembre la jornada s’iniciarà amb la segona taula, prevista per a les 9.30h, i que servirà per analitzar 'El Dret de la Unió Europea i l’arbitratge'. Hi intervindran com a ponents els advocats i àrbitres Víctor Ferreres, Juan Pablo Argentato, Albert Marsman Thomas Lieflaende. El debat serà moderat per l’àrbitre i advocat Cristian Gual.

A les 12h se celebrarà la tercera taula que tractarà sobre 'L’administració i l’àrbitre'. En aquesta taula hi participaran els advocats i àrbitres Franz Kundmüller Caminiti; Manuel Rivero; Eduardo Silva Romero i Víctor Mercedes i serà moderada per l’àrbitre i advocat Jean Marie Vulliemin.

La darrera taula del Congrés abordarà com resoldre els conflictes de propietat intel·lectual amb l’arbitratge. En aquesta ocasió els ponents seran els advocats i àrbitres Carolina Pina, Ignacio de Castro, Helena Suárez, Clifford Hendel. Moderarà l’acte Deva Villanúa, àrbitre i advocada.

Amb aquesta nova edició el Congrés Internacional d’Arbitratge, l’ICAB es consolida i es configura com un referent per a tots els professionals d’aquest àmbit i com a centre de referència per a l’estudi i la promoció de l’arbitratge internacional en l’àmbit mercantil i comercial.

Què és l’arbitratge?

L’arbitratge és un mètode alternatiu als tribunals en què les parts enfrontades decideixen encomanar a un tercer que faci d’àrbitre, per tal que trobi una solució a la divergència, i on es comprometen a complir la resolució que aquest dicti en forma de laude arbitral. Les parts oposades que prenen part en un arbitratge ho fan de manera lliure, expressa i voluntària. A l’arbitratge de Dret, l’àrbitre és un advocat en exercici i arriba a la resolució del conflicte mitjançant raonaments jurídics, és a dir, aplicant la norma jurídica que correspongui.

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat