Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut › CRAJ - Ciutat de la Justícia

El Tribunal Constitucional confirma el dret a accedir a l'atestat

17/02/2017
Ha estat dictada pel Tribunal Constitucional sentència per la que considera aplicable directament l’art. 7 de la Directiva 2012/13/UE (que en el moment en què es produeix la detenció objecte d’anàlisi a la sentència del TC no havia estat encara objecte de transposició a l’ordenament jurídic intern). En aquest sentit, el TC indica que la negativa a l’entrega del material obrant a l’atestat comporta vulneració del dret a l’assistència lletrada (art. 17.3 de la CE) que inclou el dret del detingut i el seu lletrat a accedir als elements fonamentals per impugnar la situació privativa de llibertat.
El Tribunal Constitucional confirma el dret a accedir a l'atestat

Indica, també el TC, que la vulneració del dret a l’assistència lletrada en aquests termes implica també la del dret a la llibertat individual de l’article 17.1 de la CE.

L’ICAB ha formulat sol·licitud a la Policia de Catalunya- MMEE amb la finalitat de que ens indiquin el criteri que aplicaran per facilitar l’accés a l’atestat i als materials del mateix als advocats designats per a la defensa dels interessos dels detinguts. La informació que ens sigui facilitada us serà comunicada oportunament pel mitjans de comunicació habitual.

Documents

Contactes