Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut › Campanya #TurnoOficioSinIVA

El degà de l’ICAB reivindica durant la Sessió Solemne el Torn d’Ofici i exigeix que no el gravi l'IVA (AMB VÍDEO)

22/02/2017
El degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), Oriol Rusca, va aprofitar el seu discurs a la Sessió Solemne de Sant Raimon 2017, celebrada el passat divendres 17 de febrer, per reivindicar públicament el paper dels lletrats del Torn d'Ofici i exigir que les retribucions de Justícia Gratuïta no es gravin amb l'IVA.

El degà de l’ICAB reivindica el Torn d’Ofici i exigeix que no el gravi l’IVA from ICAB on Vimeo.

El degà va afirmar que, des del punt de vista de l’Advocacia, una de les manifestacions de l'Estat Social dins de l'Estat de Dret és precisament el Torn d'Ofici, activitat que desenvolupen els advocats juntament amb l'Administració “per servir als més necessitats".

En aquest sentit, va recalcar: “Una de les coses que no entenem i que ens preocupa és que el Servei d'Assistència Gratuïta que prestem hagi d'estar gravat per l'IVA com si fos una operació mercantil més. El Torn d'Ofici no és un mercat, ni els drets i les llibertats (...) són meres mercaderies”.

Per finalitzar, Rusca va afegir, també, que no té sentit modificar el sistema del Torn d'Ofici “quan s'ha demostrat en tots aquests anys el seu més que correcte funcionament". Paraules que van estar acompanyades d'un fort aplaudiment per part de tots els presents.

Oriol Rusca va pronunciar aquest discurs davant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el ministre de Justícia, Rafael Catalá; la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i el conseller de Justícia, Carles Mundó, entre d'altres autoritats presents al Palau de Congressos.

En el mateix acte, també la presidenta del Consejo General de la Abogacía Española (CGAE), Victoria Ortega, va confiar en què el servei de Justícia Gratuïta continuï sent “una prestació social i no estigui subjecta a IVA”.

El presidenta del CGAE reivindica el Torn d’Ofici durant la Sessió Solemne de l'ICAB from ICAB on Vimeo.

Contactes