Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació

06/03/2017
Aquesta iniciativa legislativa es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. S’ha previst la seva entrada en vigor en el termini d’un mes a partir de la seva publicació al DOGC.

Preveu la derogació de l’article 38 de la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia

Aquesta projecte de Llei té per objecte garantir el dret a la igualtat de tracte i la no-discriminació, i –a tal efecte-- reconeix aquest dret. Regula la seva aplicació en els en àmbits socioeconòmics (ocupació i funció pública, negociació col·lectiva, organitzacions polítiques, sindicals, empresarials, professionals i d’interès social o econòmic) així com en els àmbit de l’educació, sanitat, serveis socials, atenció a la infància, l’adolescència, la joventut, les persones amb discapacitat i les persones grans, en l’habitatge, els establiments o espais oberts al públic, els mitjans de comunicació social, la cultura i la llibertat religiosa.

Es preveu la defensa i promoció del dret a la igualtat de tracte i la no discriminació, així com les mesures de protecció enfront de la discriminació i els efectes de la contravenció de les normes que preveu aquesta Llei. També es preveuen mesures de promoció del dret a la igualtat de tracte i la no-discriminació i la creació d’un òrgan per a la igualtat de tracte i la no-discriminació.

Per últim es regula un règim d’infraccions i sancions en la matèria regulada per la llei

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302