Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de modificació de la disposició addicional setena de la Llei 14/2010, dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència Aquesta iniciativa legislativa es troba en tràmit al Parlament de Catalunya

23/12/2016
Entrada en vigor: prevista per a l’endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

El text planteja modificar la llei assenyalada perquè les pensions i prestacions a què tenen dret els infants i adolescents tutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència els siguin abonades íntegrament un cop acabi la tutela i no es destinin a contribuir al manteniment del servei.

En aquest moment, la Instrucció 1/2012, de 24 de febrer, sobre les prestacions i les pensions del sistema de la Seguretat Social de les quals són beneficiaris els infants i adolescents tutelats per aquesta Direcció afectar les pensions d’aquestes persones a la seva tutela.

El Síndic de Greuges en el seu Informe sobre els drets de l’infant de desembre de 2015 estimava que la decisió d’afectar pensions i prestacions de la Seguretat Social dels menors tutelats per la entitat, incompleix el marc normatiu vigent, perquè la titularitat d’aquestes pensions i prestacions correspon als infants tutelats, amb independència de qui rebi l’abonament i a qui correspongui l’administració, i perquè la decisió d’afectar aquestes pensions per subvenir les despeses de tutela, imposa l’obligació a aquests joves de contribuir a mantenir el cost d’un servei que la Cartera de serveis socials el defineix com a gratuït.

La iniciativa pretén la modificació de la Disposició addicional setena  de la Llei 14/2010, dels drets i les oportunitats en la infància i adolescència, a fi que els infants i joves tutelats titulars de pensions de la Seguretat Social no hagin de contribuir al manteniment del cost del servei, al igual que succeeix amb la resta de menors tutelats per la DGAIA.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302