Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Signat el conveni que permetrà que l'examen d'accés a l'Advocacia es pugui fer en català

15/09/2016
El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona manté la reivindicació perquè s’examini en la prova sobre les competències per exercir la professió.
Signat el conveni que permetrà que l'examen d'accés a l'Advocacia es pugui fer en català

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB)  i president de l’Advocacia Catalana, Oriol Rusca, va assistir dijous 15 de setembre a Madrid a l’acte de signatura del conveni que permetrà que l’examen d’accés es pugui fer en català.

La propera prova tindrà lloc el dissabte 29 d'octubre de 2016.

Cal recordar el treball i les reclamacions que aquesta Corporació ha fet per aconseguir aquesta fita; tasques que es van iniciar abans de la realització de la primera prova d’accés.

L’ICAB celebra que les reunions mantingudes amb el ministre de Justícia i altres operadors jurídics hagin permès solucionar dues de les exigències de l’advocacia: d’una banda, descentralitzar la prova, ja que el primer examen el van haver de fer tots els aspirants a Madrid, i de l’altra, el fet de poder disposar de les preguntes de la prova en català.

Malgrat els avenços assolits, des de l’ICAB es manté la reivindicació perquè s’avaluï en aquest examen als alumnes en relació a les competències per exercir la professió.  Per aquest motiu des d’aquesta Corporació es continuarà treballant en aquesta direcció fins aconseguir-ho.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat