Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut › Campanya #TurnoOficioSinIVA

El degà de l’ICAB reclama directament al ministre d’Hisenda la suspensió immediata del nou criteri d’aplicació de l’IVA al Torn d’Ofici

23/02/2017
Amb data 22 de febrer de 2017, el degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), Oriol Rusca, ha adreçat al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, una comunicació en la que es posa de manifest la preocupació i malestar generat per la consulta vinculant del passat 25 de gener de 2017, per la qual es va modificar el criteri tradicional de considerar no subjectes a l’IVA les quantitats abonades per Torn d’Ofici i Justícia Gratuïta.
El degà de l’ICAB reclama directament al ministre d’Hisenda la suspensió immediata del nou criteri d’aplicació de l’IVA al Torn d’Ofici

En aquesta missiva , el degà reclama al ministre que es reconsideri aquesta situació, amb la finalitat de mantenir el criteri tributari anterior a la consulta, declarant com a no subjectes a l’IVA els imports amb què els advocats i advocades són compensats per prestar aquest Servei Públic.

En la comunicació adreçada al ministre, també es deixa constància de què:

  • Les actuacions portades a terme pels advocats i advocades en aplicació de la Llei de Justícia Gratuïta no estan subjectes al mercat.
  • El servei es presta de forma exemplar per l’Advocacia.

Podeu consultar la comunicació íntegra adreçada pel degà al ministre d’Hisenda AQUÍ.

Aquesta nova acció és una més de les que l’ICAB, junt amb la resta de Col·legis d’Advocats, el CICAC i el CGAE està portant a terme en reclamació contra el nou criteri d’Hisenda, amb motiu de la campanya endegada avui per un #TurnoOficioSinIVA.

Suma-t’hi!!!

Documents

Contactes