Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de creació de la comarca del Lluçanès

20/02/2017
Aquesta iniciativa legislativa es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. S’ha previst la seva entrada en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.

El text crea la comarca del Lluçanès, i l’integra amb els municipis d’Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí d’Albars, Sobremunt i Santa Maria de Merlès.

Amb la creació d’aquesta comarca es modifiquen les comarques del Bages, del Berguedà i d’Osona, d’acord amb la nova adscripció comarcal dels municipis indicats.

Es determina la capitalitat de la comarca al municipi de Prats de Lluçanès, on tenen la seu oficial els òrgans de govern de la comarca.

La comarca del Lluçanès, en la seva condició d’entitat local territorial, tindrà personalitat jurídica pròpia i gaudirà de capacitat i autonomia per al compliment de les seves finalitats. En l’exercici de les seves competències, correspondrà a la comarca del Lluçanès totes les potestats i prerrogatives que la legislació local reconeix a la comarca

El Consell Comarcal del Lluçanès s’ha de constituir després de la celebració de les eleccions municipals posteriors a l’entrada en vigor d’aquesta llei. Els consells comarcals del Bages, del Berguedà i d’Osona romanen inalterats fins a la constitució del Consell Comarcal del Lluçanès.

Els municipis de Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Santa Maria de Merlès, en els quals el procés participatiu sobre la creació de la comarca del Lluçanès, celebrat el dia 26 de juliol de 2015, va obtenir un resultat negatiu, podran adoptar, en el termini de sis mesos a comptar de l’entrada en vigor d’aquesta llei, un acord plenari en el qual manifestin si volen continuar formant part de la comarca del Lluçanès o bé reintegrar-se a la comarca a què estaven adscrits anteriorment

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302