Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Projecte de llei del procediment de votació electrònica per als catalans i catalanes residents a l'estranger

31/10/2016
Aquest projecte de Llei es troba en tràmit en el Parlament. Es preveu que entri en vigor l’endemà d’haver estat publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Es pretén regular un procediment de votació electrònica per als catalans i catalanes residents a l’estranger que sigui complementari respecte de les previsions de l’article 75 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general; i facultatiu (l’elector pot escollir entre votar electrònicament o votar mitjançant papereta). Si l’elector que tria votar electrònicament no podrà votar mitjançant papereta i viceversa.

Aquest procediment de votació electrònica s’aplicaria a les eleccions al Parlament de Catalunya i a altres processos electorals i instruments de consulta popular, en l’àmbit de competències de la Generalitat de Catalunya. Afectaria als catalans i catalanes residents a l’estranger inscrits en el Cens Electoral dels Residents Absents.

Es determinen uns principis d’aplicació general a aquest procediment de votació electrònica, el procediment de votació electrònica  (sol·licitud de vot, identificació de l’elector a la Plataforma de votació electrònica per Internet, exercici del dret de vot per mitjans electrònics a través de la Plataforma de votació electrònica per Internet, la custòdia i escrutini dels vots emesos per mitjans electrònics) i les garanties de l’exercici del dret de vot per mitjans electrònics

http://bit.ly/2f4uON4

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302