Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Departament Internacional ICAB › Campanya #SolidaritatRefugiats

Els advocats europeus s'uneixen per exigir canvis legislatius que defensin els drets dels refugiats

16/09/2016
El Consell de Consells de l’Advocacia Europea (CCBE) ha escollit al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) per celebrar, del 14 al 17 de setembre, la reunió del seu comitè permanent i establir fronts comuns en defensa de la professió i també dels valors de l’Europa de les nacions, per una societat més justa.
 Els advocats europeus s'uneixen per exigir canvis legislatius que defensin els drets dels refugiats

En el marc d’aquesta trobada, el degà de l’ICAB, Oriol Rusca, ha lliurat al president del CCBE, Michel Benichou,  les més de 13.300 signatures recollides en suport del manifest ‘’Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones’ amb l’objectiu de fer arribar el malestar de la ciutadania a les institucions europees.  

Aquesta reunió ha servit per analitzar temes que preocupen l’advocacia europea. Entre aquests cal destacar les polítiques d’asil i immigració arran de la situació en què es troben els refugiats . En matèria de drets humans s’ha reunit el comitè de treball  i s’ha donat a conèixer la resposta de la CCBE sobre la proposta de modificar la directiva sobre el blanqueig de diners. S’ha debatut sobre l’informe que ha elaborat una comissió sobre la Directiva de  detenció europea, a més d’analitzar amb profunditat l’evolució de les negociacions del tractat TISA relatiu a serveis professionals europeus.

La reunió també ha tingut com a objectiu: aprovar el codi deontològic de la CCBE, ja que el codi vigent data de 1988 i establir mesures per preservar el secret professional. També s’ha parlat de l’entrada en funcionament del projecte TRALIM. Es tracta d’un projecte impulsat per la Fundació Europea d'Advocats en col·laboració amb els Consells de l’Advocacia d’Espanya, Itàlia, Atenes, la Law Society d'Irlanda i els assessors legals polonesos que té com a objectiu formar a 130 advocats perquè rebin formació en  matèria de normativa europea, en relació amb l'asil i la immigració. Això serà possible gràcies a realització de diferents seminaris que es realitzaran a Madrid, Atenes, Dublín i Roma, a partir d'octubre l'any 2016 i fins a abril de 2017. 

Consell de Consells de l’Advocacia Europea (CCBE)

El Consell de Consells de l’Advocacia Europea (CCBE) és l’òrgan representatiu dels Col•legis d’Advocats i Consells de l’Advocacia dels seus 32 Estats membres de ple dret i altres 13 Estats associats i observadors. 

El CBBE va ser creat el 1960, moment en què començaven a cobrar importància les divisions de l’Advocacia a la Comunitat Econòmica Europea. Durant les dècades següents i fins avui en dia, el CCBE ha donat a conèixer les opinions dels advocats/des europeus i ha defensat els principis jurídics en què es basa la democràcia i l’Estat de dret. El CCBE és una associació sense ànim de lucre establerta a Bèlgica.

El CCBE està reconegut como el portaveu de l’advocacia europea. Aquest organisme actua com a enllaç entre la UE i els Col·legis d’ Advocats i Consells de l’Advocacia europea. El CCBE manté  contactes institucionals amb els funcionaris de la Comissió Europea i amb els membres i funcionaris del Parlament Europeu responsable dels assumptes que afecten l’Advocacia.

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat