Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Formació / Biblioteca

Nova publicació de les edicions digitals de la Biblioteca de l’ICAB: 'Las claves de la abogacía internacional. Esquema normativo y consejos prácticos'

27/10/2016
El treball de Blanca Padrós Amat, advocada, traductora jurada, professora associada de Dret Internacional Privat a la Universitat Pompeu Fabra i presidenta de la Secció de Dret Comunitari i Internacional de l’ICAB, exposa l’esquema de normes essencials de Dret Internacional Privat i de Cooperació Jurídica Internacional a més dels aspectes pràctics que cal tenir en compte per tal de tractar assumptes amb clients i/o advocats d’altres països.
Nova publicació de les edicions digitals de la Biblioteca de l’ICAB: 'Las claves de la abogacía internacional. Esquema normativo y consejos prácticos'

L’apartat dedicat a l’esquema ens mostra clarament la jerarquia de fonts d’aquesta branca jurídica que es caracteritza per la seva extensió i dificultat. Les diferents normes es classifiquen pel seu origen:

 1. Dret de la Unió Europea (Dret Internacional Privat Institucional)
 2. Convenis internacionals (Dret Internacional Privat Convencional)
 3. Legislació nacional (Dret Internacional Privat Autònom)

En  aquest punt l’autora ens destaca la dispersió normativa, la conveniència d’una codificació en la matèria i la necessitat d’estar atents a la interpretació d’aquestes  normes que fan els tribunals nacionals i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea mitjançant les qüestions prejudicials.

També fa esment a altres fonts rellevants en l’àmbit contractual internacional sorgides del món professional, empresarial i acadèmic, com els anomenats INCOTERMS (“International Commercial Terms”) i els principis UNIDROIT de contractació internacional.

Finalment assenyala la importància dels sistemes alternatius de resolució de conflictes en aquest camp ja sigui a través de l’arbitratge, la mediació o la conciliació.

La part referent als consells pràctics incideix en la transcendència de tenir sempre present la diversitat idiomàtica, cultural i jurídica que hi ha latent en aquests casos i que és un requisit ineludible per assolir un assessorament de qualitat en aquesta matèria especialment complexa.

Documents

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Departament de Biblioteca (Direcció)
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5316 E. direcciobiblioteca@icab.cat