Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Novetats Jurídiques / Jurisprudència › Comissió de Normativa

Reial Decret-Llei 3/2016, de 2 de desembre, pel qual s'adopten mesures en l'àmbit tributari dirigides a la consolidació de les finances públiques i altres mesures urgents en matèria social (BOE del 03/12/2016)

05/12/2016
Entrada en vigor: 03/12/2016, excepte la modificació de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2017. Es modifiquen l'Impost de Societats i els impostos especials (impost sobre productes intermedis, sobre alcohol i begudes derivades i impost sobre les labors del tabac).

Quant a l'Impost de Societats es mantenen els tipus nominals (25% per a 2017), però es limiten les deduccions. Quant a l'Impost sobre productes intermedis, alcohol i begudes derivades, s'incrementa en un 5% la fiscalitat que grava el consum dels productes intermedis i de l'alcohol i de les begudes derivades. En l'impost sobre les labors del tabac, s'incrementa el pes del component específic enfront del component ad valorem. Pel que fa a l'impost sobre patrimoni es prorroga durant 2017 l'exigència del seu gravamen.

D'altra banda, es modifiquen els ajornaments i fraccionaments de les liquidacions tributàries, suprimint l'excepció normativa que obria la possibilitat d'ajornament o fraccionament de les retencions i ingressos a compte. A més, no podran ser objecte d'ajornament o fraccionament les liquidacions tributàries confirmades total o parcialment en virtut de resolució ferma quan prèviament hagin estat suspeses durant la tramitació del corresponent recurs o reclamació en seu administrativa o judicial. S'elimina la possibilitat d'ajornament o fraccionament d'obligacions tributàries que hagi de complir l'obligat a realitzar pagaments fraccionats de l'Impost sobre Societats. S'elimina la possibilitat d'ajornament o fraccionament dels tributs repercutits. Per tant, només seran ajornables en el cas que es justifiqui degudament que les quotes repercutides no han estat efectivament pagades.

Mitjançant una disposició addicional s’estableix que el Govern ha de fixar, d'acord amb el que estableix l'article 27 de l'Estatut dels Treballadors, el salari mínim interprofessional per a 2017 amb un increment del 8 per 100 respecte de l'establert pel R. Decret del 29 de desembre de 2015, pel qual es va fixar el salari mínim interprofessional per a 2016. També s'actualitzen per a l'any 2017 les quanties del límit màxim de la base de cotització a la Seguretat Social, en els règims que ho tinguin establert, així com de les bases màximes de cotització en cada un d'ells, incrementant-les en un 3 per 100 respecte a les vigents en el present exercici, fins als 3.751 euros mensuals

[NORMATIVA APROVADA. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Documents

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302