Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de Llei de modificació de la Llei 15/2015, de 2 de juliol, de Jurisdicció Voluntària

06/02/2017
Aquesta proposició de llei es troba en tràmit al Congrés dels Diputats. Entrada en vigor: S’ha previst per al 30 de juny de 2017.

La proposició pretén la modificació de l’apartat 9 de la Disposició Final Primera de la Llei 15/2015, de 2 de juliol, de la Jurisdicció Voluntària, que modifica l'article 56 Codi Civil i l’apartat 5 de la Disposició Final Quarta de la mateixa llei, pel que fa a la modificació de l'article 58.5 de la Llei 20/2011, de 21 de juliol, de Registre Civil.

Això comporta que la modificació estableixi que les persones que vulguin contreure matrimoni hagin d’acreditar prèviament en acta o expedient tramitat d’acord amb la legislació del Registre Civil, que reuneixen els requisits de capacitat així com la inexistència d’impediments o la seva dispensa.

El lletrat de l'Administració de Justícia, notari, encarregat del Registre Civil o funcionari que tramiti l'acta o expedient, quan sigui necessari podrà demanar de les administracions o entitats d'iniciativa social de promoció i protecció dels drets de les persones amb discapacitat a la provisió de suports humans, tècnics i materials que facilitin l'emissió, interpretació i recepció del consentiment per els contraents.

Només en el cas excepcional que algun dels contraents presentés una condició de salut que de forma evident, categòrica i substancial, pugui impedir-li prestar el consentiment matrimonial malgrat les mesures de recolzament, es demanarà dictamen mèdic sobre la seva aptitud per prestar el consentiment matrimonial.

[INICIATIVES LEGISLATIVES. LLEIS DE LES CORTS GENERALS]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302