Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Comissió de Normativa

Proposició de llei de les associacions de persones consumidores de cànnabis

21/11/2016
Aquesta iniciativa legislativa és una proposició de llei d’iniciativa legislativa popular. Es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Preveu la seva entrada en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC i els seus efectes econòmics per a l’exercici pressupostari següent al de la seva aprovació.

La proposició pretén establir el model d’activitat de les associacions de persones consumidores de cànnabis, així com les normes generals per a la constitució, organització i funcionament d’aquestes associacions i els seus clubs quan desenvolupin les seves activitats a Catalunya.

Configura l’existència d’associacions de persones consumidores de cànnabis, clubs socials de cànnabis, i clubs socials de fumadors de cànnabis.

Les associacions de consumidors de cànnabis de Catalunya, que es constituiran com associacions sense ànim de lucre d’acord amb la normativa vigent, s’hauran d’inscriure en la secció específica del Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya.

El text regula la seva organització i funcionament, les condiciones dels socis/es fundadors/es (que hauran de ser persones majors d’edat i consumidores de cànnabis) i les d’ingrés dels nous socis, així com els drets de tots ells i les obligacions documentals de l’associació (llibre registre de socis,  llibre registre d’autoproveïment, registre actualitzat del consum dels socis inscrits al programa d’autoproveïment -on consti al menys el número de soci, les quantitats retirades i la data de retirada- i registre i control del transport).

Estableix mesures de control higiènic i sanitari de les activitats d’aquestes associacions i la prevenció de riscos (regulant la distribució del cànnabis entre els socis, els controls periòdics de les condicions higièniques i sanitàries de la substància i les condicions que han de complir els clubs de consumidors de cànnabis i clubs de fumadors de cànnabis).

També preveu l’existència de Programes de Prevenció de Riscos i Reducció de danys i els mecanismes de col·laboració entre les administracions, en aquest àmbit, tot determinant que s’aplicarà la normativa sectorial administrativa corresponent com a regim sancionador derivat de l’incompliment de les condicions i requisits de les autoritzacions administratives relacionades amb l’àmbit d’aplicació i desenvolupament d’aquesta Llei.

http://bit.ly/2eXlGx7

[INICIATIVES LEGISLATIVES. PARLAMENT DE CATALUNYA]

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comissió Normativa
    c/ Mallorca, 283
    08037 Barcelona, Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5302