Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Serveis

SERVEI ICAB: Correu ICAB i Google Drive

20/03/2017
El correu ICAB té una capacitat de 15 GB per compte de correu i documents, està basat en Google Apps i per tant podem utilitzar altres productes com Google Drive. Així, tots els col·legiats amb un compte de correu de l’ICAB tenen compte de Google Drive.
SERVEI ICAB: Correu ICAB i Google Drive

Amb Drive podreu treballar amb els documents de manera col·laborativa de forma molt senzilla i segura.

Fins ara, si volies compartir un document l’enviaves com a adjunt en un correu electrònic, però això presenta força inconvenients:

 • La comunicació no és segura, ja que el servei de correu electrònic no és un sistema de comunicació segur.
 • Si l’edició del document és compartida, cal unificar els canvis introduïts per cada editor i mantenir les diferents versions del document.
 • Enviar un document gran per correu electrònic, pot ser un problema pel receptor si no admet annexos més grans de cert volum o si rep el correu des d'un smartphone.

Què podem fer amb Google Drive?

 • Enviar un document confidencial de manera segura.  Podem compartir un document enviant un enllaç, de manera que el document només serà accessible per al destinatari. L’accés al document sempre es fa per accés web segur (https) de manera que, a diferència d’un adjunt en un correu electrònic, el correu sempre viatja xifrat per Internet.
 • Edició d’un document de forma col·laborativa. Aquesta és una característica impressionant i molt útil. Podem crear un document i compartir-lo, donant permís d'edició a totes les persones que calgui. Totes les persones amb permís d’edició podran modificar el document de forma simultània i podrem identificar els canvis fets per cada una de les persones. Tot això en un ÚNIC document. Aquesta funció pot ser útil tant per la redacció col·laborativa d’un escrit amb un company, com per la revisió i negociació de les clàusules d’un contracte.
 • Respectar la bústia del destinatari. El correu electrònic no és un sistema per enviar fitxers, tot i que en alguns casos es puguin enviar annexos molt grans, ens podem trobar amb què la bústia de destinatari no admeti el correu. En general, enviar un correu amb un annex de més de 3 MB no és una bona pràctica. L’enviament d’adjunts molt grans també pot col·lapsar els correus electrònics a la bústia del destinatari o causar problemes si el receptor utilitza un Smartphone. Amb Google Drive, podem enviar un enllaç del document, de manera que el correu no tindrà cap problema per arribar al destinatari.
 • Còpia de seguretat dels documents. Google Drive manté una copia dels documents que hi emmagatzemis, de manera que a tots els ordinadors on tinguis instal·lat Google Drive amb el compte de correu ICAB, disposaràs d’una còpia del document.
 • Treballa en el Núvol. Aquest terme tant de moda que és el núvol (cloud), significa que els documents que dipositis a Google Drive els tindràs disponibles a qualsevol lloc on tinguis connexió a Internet.

MANUAL D'INSTAL·LACIÓ

FUNCIONAMENT

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Informàtica
  Mallorca, 283
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5314 F. 93 487 90 48 E. webinformat@icab.cat