Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa

NOTA DE PREMSA: Del 7 al 9 d'abril, l'ICAB organitza la primera edició del Congrés Internacional Turisme & Dret

23/03/2011
L’ICAB organitza per primera vegada un Congrés que vincula aquest sector amb el dret amb l’objectiu d’analitzar amb un plantejament transversal i multidisciplinar
NOTA DE PREMSA: Del 7 al 9 d'abril, l'ICAB organitza la primera edició del Congrés Internacional Turisme & Dret


•    L’objectiu del Congrés és analitzar l’impacte jurídic del turisme des d’un punt de vista transversal i multidisciplinar. En aquest sentit es vol valorar, per exemple,  qui respon de què en les cancel•lacions de vols, l’overbooking, o els fenòmens naturals; les estructures en el sector hoteler, els efectes de la normativa comunitària en el món turístic, així com temes derivats del turisme residencial ja que tenen una important rellevància en la pràctica jurídica transfronterera (transaccions immobiliàries i herències amb elements internacionals).

•    El Congrés s’inaugurarà dijous 7 d’abril (18h) a la Fira de Barcelona coincidint amb el dia professional del Saló Internacional del Turisme a Catalunya. Dorottya Gyenizse, assessora jurídica del Departament de turisme del Ministeri d’Economia del Govern d’Hongria (presidència de torn UE) impartirà la conferència “La importància del dret del turisme pel sector turístic, qüestions pràctiques”.

•    Les sessions de divendres 8 d’abril tindran lloc al Col•legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), i el seminari “Turisme residencial, dret immobiliari i dret de successions”, el dia 9 d’abril, a Sitges (Hotel Calípolis)El turisme té un important impacte en l’àmbit jurídic, per això l’ICAB organitza per primera vegada un Congrés que vincula aquest sector amb el dret amb l’objectiu d’analitzar amb un plantejament transversal i multidisciplinar, qüestions com els models juridicoeconòmics en el sector hoteler (del negoci familiar a les grans empreses), el Tractat de Lisboa, la Directiva de Serveis (Directiva Bolkestein), la seva transposició nacional i els seus efectes en la pràctica, l'impacte de les Tecnologies de la Informació i la comunicació (TIC) en la regulació dels viatges combinats, la responsabilitat de les agències de viatges, de les companyies aèries i asseguradores davant les cancel•lacions, l’overbooking, els grans retards i accidents naturals. També es tractaran temes derivats del turisme com pot ser la compravenda de finques per part d’estrangers i les herències internacionals, des del punt de vista civil, internacional privat i fiscal.

També es parlarà del paper de sistemes alternatius de resolució de conflictes, com la mediació o l’arbitratge en el món del turisme. S’ha convidat a participar en el Congrés a experts ponents dels sectors governamentals i de l’advocacia així com dels móns acadèmic, notarial i empresarial.

Inauguració del Congrés
El Congrés Internacional Turisme & Dret s’inaugurarà dijous 7 d’abril (18h) a la Fira de Barcelona coincidint amb el dia professional del Saló Internacional del Turisme a Catalunya. Participaran en aquest acte Raimon Martínez Fraile, president del Saló Internacional de Turisme a Catalunya (SITC); Joan Gaspart, president de Turisme de Barcelona; Pedro L. Yúfera, degà de l’ICAB; i Blanca Padrós, vicepresidenta del Grup Assessor en Relacions Internacionals de l’ICAB.

Dins l’acte d’inauguració del Saló, que tindrà lloc a les 18.30, al recinte de la Fira de Barcelona (Montjuïc), se celebrarà la conferència “La importància del dret del turisme pel sector turístic, qüestions pràctiques”, impartida per Dorottya Gyenizse, assessora jurídica del Departament de turisme del Ministeri d’Economia del Govern d’Hongria (presidència de torn UE).

Conferències
El 8 d’abril els actes programats del congrés tindran lloc a la seu del Col•legi d’Advocats de Barcelona (Mallorca 283), mentre que el seminari “ Turisme residencial, dret immobiliari i Dret de successions” i les conclusions del congrés tindran lloc el dissabte 9 d’abril a Sitges (Hotel Calípolis), on es comptarà també amb la intervenció de Jordi Baijet, alcalde de Sitges i president de la Comissió de Comerç i Turisme de la Federació de Municipis de Catalunya.