Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Titulars

Lliurament del Premi Memorial Degà Roda i Ventura 2009 i dels Premis Jurídics Ferrer Eguizábal-Edició Extraordinària 2009

02/02/2010
En el marc de les Sessions de Sant Raimon de Penyafort que se celebraran al Saló d’Actes del Col·legi avui i demà, tindran lloc els actes de lliurament dels Premi Memorial Degà Roda i Ventura 2009 i dels Premis Jurídics Ferrer Eguizábal.
Lliurament del Premi Memorial Degà Roda i Ventura 2009 i dels Premis Jurídics Ferrer Eguizábal-Edició Extraordinària 2009

*** Memorial Degà Roda i Ventura 2009

En el marc de la Sessió de Sant Raimon de Penyafort que se celebrarà al Saló d’Actes del Col·legi el dimarts 2 de febrer, tindrà lloc l’acte de lliurament del Premi Memorial Degà Roda i Ventura 2009.

Aquest guardó està destinat a premiar un article, assaig o llibre que versi sobre Col·legis professionals i exercici de les professions liberals, especialment l’advocacia.

El Jurat del Memorial, presidit pel degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Pedro L. Yúfera i integrat pels ex degans de la Corporació, reunit per a la seva deliberació el dijous 28 de gener de 2010, va acordar atorgar aquesta edició del Premi a l’obra Històries de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Figueres, Volum I (Tirant Lo Blanch, València, 2009), de l’advocada Sra. Montserrat Soms Soler.

*** Premis jurídics Ferrer Eguizábal-Edició Extraordinària 2009

En la sessió de Sant Raimon de Penyafort que tindrà lloc al saló d’Actes de la Corporació el dimecres 3 de febrer, es lliuraran els Premis jurídics Ferrer Eguizábal corresponents a les tres modalitats de la convocatòria extraordinària de 2009 d’aquest guardó:

Modalitat Drets Humans

El Jurat, presidit por l’anterior degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, Sílvia Gimenez-Salinas Colomer i integrat també pel Dr. David Bondia García, professor titular de Dret Internacional Públic de la Universitat de Barcelona i pel Dr. Jaume Saura Estapà, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya i professor de Dret Internacional Públic de la Universitat de Barcelona, ha atorgat aquest Premi a la Dra. Mª Helena Ancos Franco per la seva obra Empresas Multinacionales y Responsabilidad Social Empresarial. ¿Los Derechos Humanos desde una perspectiva de mercado?.

Modalitat Llei 10/2008 del llibre Quart del Codi Civil de Catalunya, relatiu a les Successions

El Jurat, presidit per l’anterior degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, Sílvia Gimenez-Salinas Colomer i integrat també per la Dra. Isabel Miralles González, professora titular de Dret Civil de la Universitat de Barcelona i pel Sr. Xavier Genover Miralles, advocat i vicepresident de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, ha acordat atorgar aquest Premi a la Dra. Mª del Carmen Gete-Alonso y Calera, el Dr. Josep Llobet Aguado, la Dra. Judith Solé Resina i la Dra. Maria Ysàs Solanes per la seva obra conjunta Derecho de Sucesiones vigente en Cataluña (editorial Tirant lo Blanch, València 2008).

Modalitat Dret de Família

El Jurat, presidit per Sílvia Gimenez-Salinas Colomer, anterior degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i integrat també pel Dr. Carlos Villagrasa Alcaide, professor titular de Dret civil de la Universitat de Barcelona i pel lletrat Antonio Rubio Bonet, president de la Secció de Dret matrimonial i de família de la Comissió de Cultura i Formació de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, ha acordat atorgar aquest guardó ex aequo a l’obra Régimen Jurídico de la Guarda y Custodia. De la Guarda exclusiva a la Guarda compartida, de la Dra. Núria Giralt Page i a l’obra El Règim de Comunitat de Béns. La creació d’un patrimoni destinat a satisfer les necessitats familiars, del Dr. Adolfo Lucas Esteve.