Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Sol·licitud de videoconferències amb els centres penitenciaris i els centres de justícia juvenil

Sol·licitud de videoconferències amb els centres penitenciaris i els centres de justícia juvenil

El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), conjuntament amb la Direcció General de Serveis Penitenciaris, posa al vostre servei la possibilitat de mantenir entrevista amb els vostres clients interns en centres penitenciaris a través del sistema de videoconferència.

Aplicant les noves tecnologies de la informació i comunicació a la creació i millora dels Serveis professionals que oferim als nostres col·legiats, va néixer el Servei de Videoconferències amb centres penitenciaris, pioner a Catalunya i a la resta de l’Estat.

Un servei que evita el desplaçament al centre penitenciari, estalviant temps, i que permet incrementar les possibilitats de comunicar i informar als nostres clients interns en centres penitenciaris, en un exercici, també, de responsabilitat social.

ESTÀ GARANTIDA LA SEGURETAT  I CONFIDENCIALITAT D’AQUESTA COMUNICACIÓ?

De conformitat amb la normativa vigent, les comunicacions de l’intern amb l’advocat s’han de fer en departaments apropiats i en condicions en què s’asseguri la confidencialitat de la comunicació.  

Abans de la posada en funcionament del Servei, s’ha portat a terme un estudi per garantir la seguretat de la comunicació en forma de videoconferència. El sistema ha estat revisat i validat pel Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya.

El  control que es porta per part de l’ICAB i del centre penitenciari no difereix de l’actual respecte de les comunicacions presencials, i ho és als únics efectes del que preveu l’art. 48 del Reglament Penitenciari: comprovació de què l’advocat consta designat en procediment judicial o ha estat cridat per l’intern, i constatació de què s’ha portat a terme la comunicació.

EN QUINS CENTRES PENITENCIARIS ESTÀ DISPONIBLE EL SERVEI DE VIDEOCONFERÈNCIES?

 Els resultats de la prova pilot amb la que es va iniciar el servei, al Centre Penitenciari de Quatre Camins, han portat a confirmar la voluntat inicial d’ampliació a la resta de centres penitenciaris, amb la  finalitat  de poder donar cobertura a tots ells,  mitjançant un calendari de desplegament progressiu.

 Actualment es pot fer us d’aquest servei amb els següents centres penitenciaris i centres de justicia juvenil:

 • Centre penitenciari de Quatre Camins
 • Centre penitenciari de Brians-1
 • Centre penitenciari de Brians-2
 • Centre penitenciari Puig de les Basses
 • Centre penitenciari de Lledoners
 • Centre penitenciari de Mas Enric
 • Centre educatiu de justícia juvenil l’Alzina
 • Centre educatiu de justícia juvenil Can Llupià
 • Centre educatiu de justícia juvenil El Segre

COM FUNCIONA?

Únicament has de:

 • Disposar de volant que t’habiliti per comunicar amb el teu client: Expedició de volants per visitar intern en Centre Penitenciari
 • Accedir amb el teu certificat digital ACA a la plataforma e-Justícia i entrar al servei de cites per a videoconferències
 • Sol·licitud de videoconferències amb els centres penitenciaris i els centres de justícia juvenil

 • El formulari a emplenar demana un codi de passi de presó que trobarem al volant expedit, concretament al requadre on figura “codi de seguretat”.  A més, es demana un nom d’usuari i una contrasenya que també podeu trobar al volant de presó.
 • Reservar la cita disponible que sigui compatible amb la teva agenda. Un cop el centre penitenciari comprovi la disponibilitat per la visita, t’arribarà un correu electrònic de confirmació.
 • Personar-te el dia i hora reservat a l’ICAB,  segons locutori triat a l’agenda, bé al  Servei d’Atenció al Col·legiat (SAC)  al c/ Mallorca, 283, o a la seu de l’ICAB a l’edifici l’Hospitalet de  la CJ.

EM SUPOSA UN COST AFEGIT FER ÚS D’AQUEST SERVEI?

El servei és gratuït i es troba inclòs entre les prestacions a què et dóna dret l’abonament de la quota col·legial.  Per tant, a més d’estalviar temps i desplaçament, t’estalvia també els costos associats.

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Servei d'Atenció Col·legial (SAC)
  Mallorca, 283 - Planta 0
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  De dilluns a dijous de 9 a 18 h / Divendres de 9 a 15 h - Horari d’agost: de dilluns a divendres de 9 a 15 h. T. 93 601 12 12 - EXT. 5324 F. 93 487 65 03 E. sac@icab.cat