Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Associacions internacionals

Fédération des Barreaux d’Europe (FBE)

Al juny de 1986, els Col·legis d´Advocats de París, Milà, Barcelona, Brussel·les, Ginebra, Àmsterdam, la Cambra Federal d´Alemanya i el Col·legi d'Advocats de Portugal, als que es va unir després el Col·legi d´Advocats de Cracòvia, van crear la Conferència dels Grans Col·legis d´Advocats d´Europa (CGBE). Aquesta Conferència es va convertir el 23 de maig de 1992, a Barcelona, en la Federació dels Col·legis d´Advocats d´Europa (FBE).

Actualment la FBE està constituïda per 200 col·legis de 19 països: Andorra, Bèlgica, Bulgària, República Txeca, Alemanya, Espanya, França, Grècia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Àustria, Polònia, Portugal, Romania, Suïssa, Sèrbia i Montenegro, Turquia i Regne Unit.

La Federació dels Col·legis d´Advocats d´Europa té per objecte:

 1. Reunir als Col·legis d´Advocats dels Estats membres del Consell d´Europa per posar en marxa unes accions comunes respectant la seva autonomia i la seva independència,
 2. Establir un vincle permanent entre els Col·legis d´Advocats membres, principalment mitjançant l´organització de reunions periòdiques,
 3. Representar a la professió d´advocats davant les institucions europees,
 4. Promoure la primacia del Dret, la independència de la Justícia, els drets de la defensa i els drets humans en general,
 5. Promoure l´harmonització de la professió d'advocat a Europa, tant pel que fa a les modalitats d´exercici com a la deontologia, principalment en matèria d´independència, de secret professional, d´estructures de mitjans o d´exercici, d´estatut social, de formació, de remuneració, d´assegurances, de publicitat...
 6. Garantir els intercanvis amb els Advocats d´altres continents i més especialment amb els Col·legis d´Advocats riberencs del Mediterrani
 7. Garantir el nivell de qualitat professional i de competència tècnica dels Advocats, velar per l´harmonització de les especialitzacions,
 8. Afavorir els intercanvis i els períodes de pràctiques dels joves Advocats,
 9. Aportar de manera general tota la informació i tota l'ajuda necessària per millorar les condicions d´exercici de la professió d´Advocat, principalment en les seves missions d´assessorament i de defensa, així com la protecció de les regles professionals i en particular garantir la defensa de les llibertats davant totes les autoritats polítiques, econòmiques i judicials,
 10. Intercanviar les informacions entre els Col·legis d´Advocats pel que fa a les pràctiques, els problemes i les evolucions reglamentàries de la professió en els seus països, i donar-se assistència recíproca quan fos necessària.

La FBE és també un organisme de consulta del Tribunal de Drets Humans i del Tribunal Penal Internacional.

La seu oficial de la FBE és a Estrasburg, donada la proximitat a les Institucions Europees.

La Secretaria de la Presidència l'ostenta el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona des de l´any de la seva fundació l'any 1992.

Unió Internacional d’Advocats (UIA)

La Unió Internacional d'Advocats (UIA) va ser creada l´any 1927 per un grup d´advocats europeus francòfons, convençuts de la necessitat per part dels advocats d'establir contactes internacionals.

Actualment, és una associació oberta a tots els advocats d´arreu del món, generalistes o especialistes, que agrupa més de 200 Col·legis d´Advocats, federacions i associacions (que representen prop de dos milions d´advocats), així com a milers de membres individuals de més de 110 països.

Els objectius són:

 • Promoure els principis essencials de la professió
 • Participar en el desenvolupament de la ciència jurídica en un àmbit internacional
 • Contribuir a l’establiment d’un ordenament jurídic internacional basat en el principi de justícia entre les nacions, per al Dret i per la pau.
 • Cooperar, en la seva condició d’Organització No Governamental (ONG), amb les activitats d’altres organitzacions nacionals o internacionals.
 • Establir, en l’àmbit internacional, relacions i intercanvis entre Col·legis, associacions d’advocats o de juristes i els seus membres
 • Defendre la professió.

Per a més informació: http://www.uianet.org/index.jsp?locale=es

International Bar Association (IBA)

L'IBA és l’Associació Internacional d’Advocats més gran del món. Compta amb 35.000 membres individuals i 200 Col·legis d’Advocats, procedents de 150 països.

Està dividida en dos grans grups: la Legal Practice Division i la Public and Professional Interest Division, que contemplen totes les branques del dret.

Els objectius de l'IBA són:

 • Promoure l´intercanvi d´informació entre associacions jurídiques i Advocats de tot el món.
 • Recolzar la independència del JUDICIARY i el dret dels Advocats d´exercir la seva professió sense cap interferència
 • Defensa dels Drets Humans de tots els Advocats d´arreu del món mitjançant l'IBA Human Rights Institute.
 • Facilitar a tots els Advocats desenvolupament professional d´alt nivell i oportunitats de networking.
 • Compromís per al desenvolupament d’una reforma de dret internacional.

Els membres de  l'IBA són despatxos d’advocats, Col·legis d´Advocats, Law Societies i advocats individuals.

Per a més informació: http://www.ibanet.org

Association Internationale des Jeunes Avocats (AIJA)

L'única associació mundial adreçada als Advocats i juristes d´empresa de menys de 45 anys. A través d´un llarg nombre de reunions, seminaris i Congressos, s´intenten potenciar els intercanvis i l´amistat entre els joves advocats d´arreu del món.

L´Associació Internacional de Joves Advocats compta amb 100.000 advocats de més de 85 països.

Els seus objectius són:

 • Promoure les trobades, la cooperació i el respecte mutu entre els joves advocats
 • Defensar els interessos dels joves advocats
 • Ajudar en la constitució de grups de joves advocats en els països on no existeixen
 • Contribuir a què es garanteixi el dret de tot advocat al lliure exercici de la seva funció i la garantia dels drets de la defensa.
 • L´AIJA recolza els advocats dels països en vies de desenvolupament per tal que participin en les seves reunions i contribueixin a la seva formació jurídica atribuint-los beques.

Per a més informació: http://www.aija.org

Col·legi d´Advocats Penal Internacional (CAPI)

L´objectiu és garantir que els Advocats puguin exercir en total independència davant el Tribunal Penal Internacional. D’aquesta manera es vol comptar amb una veu forta i unida sobre els assumptes relatius a la pràctica, com és la deontologia, assistència jurídica, recursos i capacitació, amb l’objectiu de garantir un procediment equitatiu a les víctimes i imputats.

El CAPI va ser fundat el 15 de juny de 2002 a la Conferència de Montreal. Els membres del Consell del CAPI asseguren una excel·lent representativitat geogràfica gràcies a la presència de persones elegides provinents dels cinc continents i de les diverses tradicions jurídiques.

El CAPI agrupa Col·legis d’Advocats nacionals i regionals de diferents sistemes jurídics i les associacions internacionals d’advocats més importants del món, així com advocats individuals molt compromesos amb la promoció d’una justícia penal internacional. El CAPI s´enriqueix també del coneixement i de l´experiència de les organitzacions no governamentals que des de fa anys lluiten per la creació del Tribunal Penal Internacional.

El seu objectiu principal és vetllar per la necessitat d´implementar un verdader sistema de justícia penal internacional recolzat per la comunitat jurídica internacional.

Per a més informació: http://www.bpi-icb.org

Observatori Jurídic Internacional per a la Migració (OGIM)

L´Observatori Jurídic Internacional sobre la Migració es va constituir al Col·legi d´Advocats de Barcelona el 7 de febrer de 2003, tenint com a objectiu garantir els drets fonamentals dels immigrants i promocionar els instruments jurídics necessaris per aconseguir aquesta garantia.

L'Observatori té la seva seu permanent a Trani i una oficina de representació a Brussel·les.

L'Organització es proposa entre d’altres ser el punt de referència de totes les qüestions relatives als fenòmens migratoris amb la finalitat de:

 1. Elaborar una normativa completa i ordenada sobre el fenomen de la migració
 2. Influir en la orientació de les reformes legislatives que sobre les qüestions dels estrangers es van elaborant en l’àmbit de la Unió Europea, dels Estats membres i el conjunt dels països mediterranis, actuant com  a una entitat consultiva d’organitzacions estatals i internacionals i particularment de la Unió Europea i del Consell d’Europa.

El fenomen de la immigració és una qüestió que afecta a tots els estats, i no únicament als països de les dues ribes de la Mediterrània. Per tant poden ser membres de l’OGIM tots els Col·legis integrants de la Federació de Col·legis d’Advocats d’Europa (FBE) i la resta de Col·legis que comparteixen els seus objectius i principis.

European Young Bar Association (EYBA)

L'EYBA és una organització sense ànim de lucre, multinacional de joves advocats fundada el 23 de maig de 1993 a Praga.

Aquest grup representa els interessos de 200.000 joves advocats de tot Europa i compta amb uns 60 grups o associacions entre  les quals figura el Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Els mitjans d’actuació de l'EYBA són els següents:

 • Eurolawyer: distribueix una revista de manera gratuïta als membres on es destaquen les activitats dels membres a més de les actualitats jurídiques més rellevants a nivell internacional.
 • Seminaris: l’EYBA organitza tres seminaris l’any.
 • Spring Conference al mes de març.
 • Annual Conference and Annual General Meeting (AGM) que té lloc al mes de juny.
 • International Weekend que té lloc al mes de setembre.

L'EYBA permet crear noves oportunitats per als advocats a Europa, facilitant pautes i/o directrius amb la finalitat de desenvolupar, incrementar, fomentar i mantenir l'organització dels joves advocats mitjançant el networking que es realitza a cada conferència internacional.

Així mateix, l’ICAB participa i col·labora amb altres Associacions, de les quals no n’és membre, que a continuació es detallen:

CCBE (Conseil des Barreaux de l´Union Européenne)

El Consell de l´Advocacia Europea és un organisme que representa a més de 700.000 Advocats europeus a través dels Col·legis d´Advocats i Consells de l´Advocacia de 31 Estats membres de ple dret i 10 Estats observadors.

El Consejo General de la Abogacía Española és l´òrgan nacional membre del CCBE.

http://www.ccbe.org

AEA (Association Européenne des Avocats)

L´Associació Europea d´Advocats, creada l´any 1986, té per objecte desenvolupar l'esperit comunitari, la concepció europea de la professió d´advocat i els mitjans de facilitar l´exercici.

http://www.aea-eal.eu

UAE (Union des Avocats Européens)

La UAE és una organització que agrupa a advocats de diferents Col·legis d’estats membres de la Unió Europea. Va ser constituïda l’any 1986 a Luxemburg i des de la seva constitució ha experimentat una ràpida i continuada expansió. Els objectius fonamentals són la promoció del dret comunitari i del dret dimanant del Conveni Europeu de drets humans, l’apropament dels diferents ordenaments jurídics comunitaris i pràctiques professionals i deontològiques i el foment del diàleg i la interrelació entre els advocats comunitari i amb les institucions europees.

http://www.uae.lu

ABA (American Bar Association)

L'ABA és el Consell de l´Advocacia Americana i agrupa 400.000 membres. Principalment l'ABA facilita:

 • Law school accreditation
 • Continuing legal education
 • Information about the law
 • Programs to assist lawyers and judges in their work
 • Initiatives to improve the legal system for the public

http://www.abanet.org

Contactes