Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Responsabilitat Social Corporativa - Memòria RSC

Responsabilitat Social Corporativa - Memòria RSC

El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) no és una mercantil típica sinó d'una Corporació de Dret Públic, però no per això ha de quedar allunyada d’exercir una bona acció de Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

Cal tenir en compte que entre les finalitats de l'ICAB establertes estatutàriament hi ha la de "vetllar perquè l'actuació professional dels advocats i advocades respongui als interessos i les necessitats de la societat actual, així com garantir les bones pràctiques i el compliment de les seves obligacions deontològiques".

La integració en la societat en què desplega els seus efectes, així com garantir el respecte escrupolós a unes normes ètiques, es troben en l'ADN d'aquesta Corporació. A més, també avança l'article 7 dels Estatuts respecte de les finalitats que hauran de "promoure les activitats i prestar els serveis que beneficiïn als seus membres i la funció social que té encomanada" tornant per tant a incidir en aquest aspecte social que en tota estratègia de Responsabilitat Corporativa ha de presidir.

L'estratègia de Responsabilitat Corporativa és tranquil·lament per les venes de la institució des de la seva constitució en la mesura que, tant la seva raó de ser com les seves finalitats actuals i les accions que voluntàriament ha anat realitzant, estan dirigides a contribuir a que la societat on s'emmarca, sigui una societat més justa, més solidària i amb més drets.

Des de 2013, la Memòria Anual de l'ICAB inclou un resum de les àrees de la Corporació que vénen desenvolupant una estratègia de RSC. La podeu consultar, adjunta, a peu de pàgina.

Documents