Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Curs de Dret de la Circulació

Curs de Dret de la Circulació
 • Dates From  15/05/2017  to  05/07/2017
 • Horari Dilluns i dimecres de 15.00 a 17.00 hores
 • Lloc de celebració Aula 2 del Centre de Formació (c/ Mallorca 281)
 • Organitzador Secció de Dret de la Circulació
 • 15.05.17 PRESENTACIÓ DEL CURS
  · Xavier Coca Verdaguer. Advocat. President de la Secció de Dret de la Circulació

  FET DE LA CIRCULACIÓ I ASSEGURANÇA
  Accident de trànsit. Fet de la Circulació i la força estranya a la conducció. Assegurança obligatòria i voluntària de la Responsabilitat Civil de l’Automòbil. Convenis del sector assegurador per a la gestió dels sinistres: danys materials (CICOS, CIDE, ASCIDE) i assistència sanitària (TIREA-CAS). Assegurances concurrents: accidents del conductor i ocupants, reclamació de danys, assistència sanitària i defensa jurídica.
  · Dalmau Moseguí Gràcia, Advocat. Vocal de la Secció de Dret de la Circulació.

  17.05.17 DILIGÈNCIES POLICIALS I RECONSTRUCCIÓ DE L’ACCIDENT
  Criteris d’intervenció policial en l’actual context de l’accident de trànsit. Metodologia en la recepció de dades i l’elaboració de la reconstrucció de l’accident. Judici crític i informe tècnic. Possibilitat d’ampliació y/o discussió de l’atestat. Diligències policials relacionades amb els delictes dins l’àmbit de la circulació. Metodologia de la prova d’alcoholèmia i consum de substàncies psicotròpiques. Criteris per a la coordinació dels diferents cossos de seguretat de l’Estat.
  · Francisco Cermeron Despuig, Sotsinspector dels Mossos d’Esquadra, Cap de l’àrea Central d’Investigació d’Accidents.

  22.05.17 DRET ADMINISTRATIU DE LA CIRCULACIÓ (I).
  Normativa bàsica de la circulació. El carnet per punts. Distinció entre les infraccions administratives i els diversos tipus delictius, amb especial significació a la conducció influïda per alcohol o drogues i la negativa a sotmetre’s a les proves. Règim jurídic del principi non bis in idem en relació a les infraccions penals. El concepte d’autoritat respecte a la denuncia i la sanció. Procediment administratiu i contenciós-administratiu. Supòsits més comuns de recursos per infraccions de trànsit. Jurisprudència destacada.
  · Miguel Bordiu Garcia-Ovies, Advocat de l’Estat a Barcelona.

  24.05.17 DRET ADMINISTRATIU DE LA CIRCULACIÓ (II).
  La responsabilitat patrimonial de les administracions públiques en l’àmbit de la circulació de vehicles a motor. Principis rectors. Procediment administratiu i contenciós. Règim de recursos. Jurisprudència i casos pràctics.
  · Irene Bonet, Advocada de l’Estat a Barcelona.

  29.05.17 DRET PENAL DE LA CIRCULACIÓ (I).
  Delictes relacionats amb la circulació. Alcoholèmia, drogues i omissió deure de socórrer. Tractament processal i jurisprudencial dels nous delictes comesos com a conseqüència d’un accident de trànsit: les noves imprudències punibles. Criteris per a l’admissió de denúncies i instrucció de la causa. Jurisprudència. La valoració i possibilitat de contradicció del dictamen Mèdic Forense. Arxiu de la causa i dictat del Títol de quantia màxima: requisits i tractament.
  · Pilar Laos. Jutge del Jutjat de Primera Instancia i Instrucció núm. 1 de Ripoll

  31.05.17 DRET PENAL DE LA CIRCULACIÓ (II).
  Diferències entre imprudència greu, lleu i no punible en l’àmbit de la circulació. Posicionament de la Fiscalia de Seguretat Vial. Estat actual.
  · Joaquim Soldevila Romero. Fiscal delegat de Seguretat vial de la Fiscalia Provincial de Girona.

  07.06.17 RESPONSABILITAT CIVIL DE LA CIRCULACIÓ.
  Títol generador de responsabilitat: Ex delicte, Culpa o Risc. Tractament jurisprudencial de la culpa (exclusiva o compartida) en l’àmbit de la circulació i visió pràctica de la nova regulació en de la responsabilitat dels menors de 14 anys i les persones privades de culpa civil a la Llei 35/15, 22.09. Possibilitat de diferent quantificació, en funció del títol generador (culpa rellevant). Aplicació a l’àmbit del dret de la Circulació del principi de la reparació íntegra en virtut de la jurisprudència del TC i TS. Prescripció civil a Catalunya.
  · Jordi Seguí Puntas, Magistrat Jutge Secció 16a Audiència Provincial de Barcelona.

  12.06.17 ACCIDENT AMB ELEMENTS D’ESTRANGERIA. INTERVENCIÓ DEL 'CONSORCIO DE COMPENSACIÓN DE SEGUROS'.
  Regles de competència en accidents d’espanyols ocorreguts a l’estranger i d’estrangers a l’estat espanyol. Conveni de Roma II. Dret aplicable. Accidents amb altres elements d’estrangeria, consideracions pràctiques en els processos penals i civils. Ofesauto.
  El Consorcio de Compensación de Seguros. Funcions de cobertura dins l’àmbit de la responsabilitat civil de vehicles a motor. Procediments. Acció de repetició.
  · Pilar Cuadrado García. Advocada. Lletrada del Consorcio de Compensación de Seguros.

  14.06.17 EL SISTEMA DE VALORACIÓ DEL DANY PERSONAL (I).
  Principis i Disposicions Generals del Sistema. Conceptes i definicions. Subjectes perjudicats. Regles per a la valoració de les indemnitzacions per causa de mort. Perjudici personal bàsic i particular. El perjudici patrimonial: dany emergent i lucre cessant. Casos pràctics.
  · Xavier Coca Verdaguer. Advocat. President de la Secció de Dret de la Circulació.

  19.06.17 EL SISTEMA DE VALORACIÓ DEL DANY PERSONAL (II).
  Regles per a la valoració de les indemnitzacions per seqüeles. Perjudici personal bàsic i particular. El perjudici patrimonial: dany emergent i lucre cessant. Casos pràctics. Regles per a la valoració de les indemnitzacions per lesions temporals. Perjudici personal bàsic i particular. El perjudici patrimonial: dany emergent i lucre cessant. Casos pràctics.
  · Xavier Coca Verdaguer. Advocat. President de la Secció de Dret de la Circulació.

  21.06.17 GRANS LESIONATS. TRACTAMENT I PROVA DE LES NECESSITATS I PERJUDICIS.

  Requisits de la pericial mèdica del gran lesionat. Càlculs actuarials del lucre cessant i el dany emergent. Excepcions als supòsits i càlculs previstos a les taules de la Llei 35/15, 22.09. Alternatives de prova i  reclamació judicial. Prova del perjudici  sistema oferta i resposta motivada i alternatives al procediment judicial.

  · Josep Pérez Tirado. Advocat. Membre de la Secció de Dret de la Circulació.

  26.06.17 LA PERICIAL MÈDICA DE VALORACIÓ DEL DANY CORPORAL I LA PARTICIPACIÓ DELS INSTITUTS DE MEDICINA LEGAL EN EL NOU PROCEDIMENT D’OFERTA MOTIVADA
  Aspectes generals de la pericial mèdica de valoració del dany. Metodologia de la pericial. Valoració i relació de causalitat.

  · Amadeu Pujol Robinat. Cap del Servei de Clínica Medicoforense. Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya.
  · Víctor Zurriaga Bertolín. President de l’Associació Catalano-Balear de Valoració del Dany Corporal. Màster en Valoració del Dany Corporal i Medicina d’Assegurances. Especialista en Traumatologia i Cirurgia. Professor Màster VDC. Metge

  28.06.17 LA RECLAMACIÓ, OFERTA I RESPOSTA MOTIVADA I ALTERNATIVES AL PROCEDIMENT JUDICIAL.
  La nova oferta motivada i els requisits per accedir al procés. El deure recíproc de col·laboració i l’informe mèdic. Els requisits per a obtenir la interlocutòria de quantia màxima d’indemnització. El procediment de mediació en els casos de controvèrsia.
  · Dalmau Moseguí Gràcia. Advocat. Vocal de la Secció de Dret de la Circulació.

  03.07.17 PROCEDIMENTS JUDICIALS CIVILS.
  Judici Verbal, Ordinari i el d’Execució de la Interlocutòria de Quantia Màxima: naturalesa del títol; problemes de competència i tramitació; motius d’oposició formals i motius d’oposició materials. Criteris per a la celebració de la vista.
  · Berta Pellicer Ortiz. Magistrat Jutge del Jutjat de Primera Instància 53 de Barcelona.

  05.07.17 INTERESSOS I COSTES EN EL PROCEDIMENT.
  Requisits i límits per a la imposició dels interessos de l’art. 20 de la llei de Contracte d’Assegurança. Jurisprudència i casuística.
  · Albert Mas i Casanova. Advocat.

  Acte de cloenda.
  · Alejandro Fernández Rodríguez, Advocat, Vicepresident Secció Dret de la Circulació.

 • Inscripcions online
 • Category Secció de Dret de la Circulació

Contacts

  • Other telephones number  
  Mallorca, 283 / Mallorca, 281 (Centre de Formació)
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5334 F. 93 215 04 29 E. cultura@icab.cat E. formacio@icab.cat