Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

XVII Curs de Dret Farmacèutic

XVII Curs de Dret Farmacèutic
 • Dates From  13/01/2015  to  10/03/2015
 • Horari Dimarts i dijous de 19.00 a 21.00 hores
 • Lloc de celebració Aula 73, 7a planta de la seu col·legial (c/ Mallorca, 283)
 • Organitzador Secció de Dret Sanitari
 • 13/01/15 - PRESENTACIÓ DEL CURS
  L’OFICINA DE FARMÀCIA: Problemàtica actual.  Mercè Gras i Balaguer, Advocada del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona

  15/01/15 - DISTRIBUCIÓ i DISPENSACIÓ DE MEDICAMENTS: La distribució i dispensació farmacèutica en la Llei de 29/2006, de 26 de Juliol, de Garanties i Ús Racional dels Medicaments i Productes Sanitaris. Real Decreto 824/2010. Dispensació, receptes, genèrics i elaboració de Formules Magistrals. Dipòsits de medicaments.
  Marcos Vinzia Portabella, Advocat

  20/01/15 - SERVEI DE FARMÀCIA HOSPITALÀRIA I CONTRACTACIÓ PÚBLICA: Serveis de Farmàcia Hospitalària (Organització, Comissió de Compres). Llei de Contractes amb el Sector Públic. Requisits i procediments de contractació. El contracte de subministra, en particular de medicaments i productes sanitaris.
  Josep Ribas Sala, Cap del Servei de la Farmàcia del Hospital Clínic de Barcelona

  22/01/15 - PRODUCTES SANITARIS: Empreses fabricants, importadores i comercialitzadores de productes sanitaris. Tipologia i classificació dels productes sanitaris. Obtenció marcat CE. Requisits comercialització i promoció. Requisits i procediment finançament. Sistema d’autoregulació de FENIN.
  Montserrat Llopart Vidal, Advocada

  27/01/15 -  MEDICAMENTS VETERINARIS: El medicament veterinari i els diferents procediments de registre i autorització (Agència Espanyola i Agència Europea). Sistema Espanyol de Farmacovigilància de medicaments veterinaris. Prescripció i dispensació. Especial incidència Reial Decret 1132/2010. Principals novetats de la Llei 10/2013 de garanties sanitàries i ús racional dels medicaments i productes sanitaris.
  Mireia Núñez de Prado i Escarrà, Directora Tècnica, Andersen

  29/01/15 - INSPECCIÓ SANITARIA: competències Generalitat, control G.M.P., criteris d’inspecció, llicències.
  Salvador Cassany Pou, Cap de Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya

  03/02/15 - ASSAJOS CLÍNICS: Normativa aplicable i anàlisi jurídic i pràctic del consentiment informat, protecció de dades, comitès ètics i dictamen únic, aprovació administrativa, protecció de la propietat industrial, responsabilitat.
  Carme Esteve Morgades, Sanofi
  Emma Granados Serra, Sanofi

  05/02/15 -  REGISTRE DE LABORATORIS I MEDICAMENTS D’ÚS HUMÀ: Autorització com a laboratori farmacèutic: tipologia, requisits i obligacions. Representant legal del titular de l’autorització de comercialització de medicaments. El medicament d’ús humà i els diferents procediments de registre i autorització. Reial Decret 1345/2007.
  Silvia Martín Padilla, Director, Regulatory Affairs, Grupo Ferrer

  10/02/15 – FINANÇAMENT DE MEDICAMENTS: Criteris i procediment inclusió en la prestació farmacèutica del Servei Nacional de Salut. Procediment de fixació de preus. Variacions i revisions de finançament i preus. Sistema de preus de referència. Prescripció per principi actiu, substitució de medicaments. Finançament d’altres productes dintre del Servei Nacional de Salut.
  Margot Subirats i Espinalt, Advocada

  12/02/15 - FARMACOVIGILÀNCIA MEDICAMENTS ÚS HUMÀ: Concepte i obligacions del titular de l’autorització de comercialització i de la persona de contacte de farmacovigilància. Sistema Espanyol de Farmacovigilància. Modificació de l’autorització per motius de farmacovigilància. Estudis post-autorització. Acords de farmacovigilància. Especial incidència Reial Decret 577/2013 de 26 de Juliol.
  Sònia López Sánchez, Drug Safety Manager, Asphalion, S.L.

  17/02/15 -  RESPONSABILITAT TRACTAMENTS FARMACOLOGICS: Productes de prescripció. Formules magistrals i productes oficinals. Especialitats Farmacèutiques Publicitàries. Productes homeopàtics. Herbes medicinals. Casos a on demanar el document de consentiment
  Marià Gómez Jara, Advocat

  19/02/15 -  COSMÈTICS: La legislació de Cosmètics amb el nou Reglament Europeu: I) Els cosmètics: què són i perquè serveixen; II) breu evolució històrica de la legislació de cosmètics espanyola; III) Marc legal actual: Conceptes Generals. Responsabilitats. Posta al mercat de cosmètics. Etiquetat. Publicitat y promoció. Productes d’Higiene Personal. Importància dels Annexes. Implicacions i conseqüències pràctiques de la implantació del Reglament.
  Miquel Carreras Coma, Doctor en Farmàcia. Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya

  24/02/15 -  INDÚSTRIA FARMACÈUTICA I DRET DE LA COMPETÈNCIA: Conductes prohibides. Relacions amb Hospitals. Relacions amb Majoristes. Especial referència al Sector Enquiry de la Comissió”.
  Maria Cedó Perpinyà, Advocada

  26/02/15 -  FARMACIOLES RURALS I DIPÒSITS DE MEDICAMENTS
  Mercè Vidal Arquero. Secció d'Ordenació Farmacèutica del Servei d'Ordenació i Qualitat Farmacèutica

  03/03/15 – CONTRACTES EN L’ÀMBIT FARMACÈUTIC: Contractes de llicència i de distribució de medicaments: llicència, co-desenvolupament, distribució, co-marketing, co-promoció; principals punts de negociació i clàusules més rellevants.
  Marta Pons de Vall Alomar, Advocada.

  05/03/15 -  SISTEMA D’AUTOREGULACIÓ DE FARMAINDÙSTRIA: El “Código Español de Buenas Prácticas de Promoción de Medicamentos y de Interrelación de la Industria Farmacéutica con los Profesionales Sanitarios”  i el “Código Español de Buenas Prácticas de Interrelación de la Industria Farmacéutica con las Organizaciones de Pacientes”. Sistema de resolució de conflictes: funcions de la Unitat de Supervisió Deontològica, de la Comissió Deontològica i del Jurat d’Autocontrol.
  Francesc Montañá Puig, Director Metge i Responsable de la Unitat de Codi Deontològic del Laboratori Angelini

  10/03/15 -  PUBLICITAT SANITÀRIA
  Manel Rabanal Tornero. Secció d'Ordenació Farmacèutica del Servei d'Ordenació i Qualitat Farmacèutica.

 • Inscripcions ON-LINE
 • Category Secció de Dret Sanitari

Contacts

  • Other telephones number  
  Mallorca, 283 / Mallorca, 281 (Centre de Formació)
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  T. 93 601 12 12 - EXT. 5334 F. 93 215 04 29 E. cultura@icab.cat E. formacio@icab.cat