Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

XIII Curs de Dret Marítim

XIII Curs de Dret Marítim
 • Dates Del  08/01/2019  al  14/02/2019
 • Horari Dimarts i dijous de 19h. a 21 hores
 • Lloc de celebració Aula 71, 7a planta de la seu de l'ICAB, Mallorca, 283 - 08037 Barcelona
 • Organitzador Secció de Dret Marítim i del Transport
 • 08/01/19 Presentació del curs  Conferència Magistral: La nova Llei de Navegació Marítima
  · Jaime Rodrigo de Larrucea. Advocat. President de la Secció de Dret Marítim i del Transport de l’Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. Professor de Dret Marítim (UPC). Acadèmic numerari RAED.

  10/01/19 Dret Marítim. Concepte i fonts. Notes característiques. El procés d’unificació del Dret Marítim. La reforma del Dret Marítim Espanyol: del Llibre III del Codi de Comerç al Projecte de Llei General de Navegació Marítima.
  · Juan Pablo Pezzano. Advocat

  15/01/19 Elements reals del negoci marítim. El buc. Concepte i naturalesa jurídica. Publicitat i registre. Els registres especials. Contractes de construcció i compravenda de bucs. La financiació del buc. Els instruments de foment de la indústria marítima: el Tonnage Tax i altres. 
  · Albert Prats Ribas. Advocat

  17/01/19 Elements personals del negoci marítim. L’empresari de la navegació: el navilier. La figura jurídica del capità de buc. La responsabilitat del navilier: supòsits i àmbit de responsabilitat. Els col·laboradors del navilier: l’agent consignatari, empreses estibadores, transitaris, NVOCC’S, operadors logístics, etc.
  · José Mª Rueda Fernández. Advocat

  22/01/19 Administració marítima i portuaria. Organització i distribució de competències en matèria marítima. El domini públic marítim: relació de béns, la seva protecció i la seva utilització. El sistema portuari espanyol: règim jurídic i estructura organitzativa. Utilització del domini públic portuari: concessions i autoritzacions. Serveis portuaris i comercials. 
  · Josep Lluís Díez Besora. Advocat. Professor Associat de Dret Marítim de la Universitat Rovira i Virgili. Cap de Domini Públic de l’Autoritat Portuària de Tarragona 

  24/01/19 Contractes d’utilització del buc. Arrendament de buc (Bareboat Charter), noliejar per viatge (Voyage-Charter) i noliejar per temps (Time-Charter). Transport en règim de coneixement d’embarcament. Altres contractes d’utilització del buc: contracte de passatge, contracte de remolc i contracte de practicatge. Altres contractes d’explotació del buc: Slot Charter, COA’S, etc.
  · Jaime Rodrigo de Larrucea. Advocat. President de la Secció de Dret Marítim i del Transport de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Professor de Dret Marítim (UPC). Acadèmic numerari RAED.

  29/01/19 Contracte de Transport Marítim en règim de coneixement d’embarcament. Contingut i funcions del coneixement d’embarcament. Documents similars i complementaris del coneixement d’embarcament. El règim de responsabilitat del portador marítim: supòsits i limitació de responsabilitat. El contracte de transport multimodal.
  · Josep Bertran i Fonós. Advocat

  31/01/19 Dret dels accidents de la navegació. Abordatge. Avaries simples i comunes. Justificació i liquidació d’avaries grans. Regles de York i Amberes. El salvament marítim: la LAS i el LOF. Estudi particular de la contaminació marina. Esquemes indemnitzatoris i cobertures asseguratícies existents
  · Jaime Rodrigo de Larrucea. Advocat. President de la Secció de Dret Marítim i del Transport de l’Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. Professor de Dret Marítim (UPC). Acadèmic numerari RAED.

  05/02/19 Dret d’assegurança marítima. Assegurança de casc i assegurança de mercaderia. Cobertures “All Risks”. Les clàusules de l’Institut d’Assegurances de Londres. L’assegurança de protecció i indemnització (P&I).
  Andres Candomeque

  · Advocat

  07/02/19 Pràctics- Assegurança-P&I.      
  · James McKinnell. Solicitor Hispania P&I

  12/02/19 Dret Processal Marítim. Jurisdicció. Arbitratge. Fòrums d’arbitratge. Els procediments de limitació de responsabilitat. L’embargament preventiu de bucs. Altres especialitats processals. La protesta de mar (note of protest).
  · Anna Mestre. Advocat
      
  14/02/19 Dret Penal del Mar. La delimitació i protecció jurídico-penal en els supòsits de contaminació marina. Altres il·lícits penals: la pirateria 
  · Guillermo Benlloch. Magistrat del Jutjat Penal núm. 27 de Barcelona

 • INSCRIPCIONS ON-LINE
 • CATEGORIA Altres Cursos

Contactes