Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Curs sobre els aspectes penals i processal-penals en la defensa i acusació dels delictes contra la seguretat vial - Sessió 6: 'El delicte de negativa i la conducció sense permís'

Curs sobre els aspectes penals i processal-penals en la defensa i acusació dels delictes contra la seguretat vial - Sessió 6: 'El delicte de negativa i la conducció sense permís'
 • Dates Del  19/01/2017  al  19/01/2017
 • Horari A les 18.00 hores
 • Lloc de celebració Aula 1 del Centre de Formació (c/ Mallorca 281)
 • Organitzador Secció de Dret de la Circulació
 • 1. El delicte de negativa a sotmetre's a les proves de detecció d'alcohol i drogues. Elements del tipus. Necessitat de requeriment i advertència de conseqüències. Conflictes normatius amb el delicte de desobediència.
  2. Supòsits d'impossibilitat de sotmetre's a les proves per problemes mèdics, ferits en cas d'accident o per excés d'ingesta.
  3. Negativa a sotmetre's a la prova amb etilòmetre evidencial. Negativa a bufar en la segona prova. Resposta jurisprudencial en cas de negativa a sotmetre's a la segona prova. Anàlisis de jurisprudència. Congruència imperativa en la sentència de condemna en funció del criteri seguit.
  4. Resposta punitiva davant la negativa. Concurs normatiu amb el delicte de l'art 379 del C.P. Possible apreciació de la circumstància atenuant analògica d'embriaguesa. en el delicte de negativa. Contingut de l'escrit d'acusació i defensa en cas de negativa. Línies de defensa i acusació en base al relat de fets efectuat. Supòsits pràctics.
  5. Les diferents modalitats de la conducció sense permís; privació judicial cautelar o definitiva, privació per pèrdua de punts o no obtenció del permís de conduir. Concurrència del dol en l'autor. rellevància de la declaració d'investigat en la fase d'Instrucció. Actuació lletrada en cas de negativa del jutjat a transformar a diligències prèvies o a suspendre la compareixença de judici ràpid en el supòsits de falta d'aportació inicial del permís per part de ciutadans estrangers.
  6. La previsió de l'art. 47 del Codi Penal. Possible acusació per delicte de trencament de condemna en els casos d'aplicació de l'art 47 del C.P. Inici de l'execució de la pena de privació del permís de conduir. Retirada immediata en cas de conformitat i possible fraccionament de la pena de privació en fase d'execució. Plantejament i estudi de jurisprudència.

  · Joaquim Soldevila Romero. Fiscal Degà de la Secció Territorial d’Olot, Fiscalia Provincial de Girona. Fiscal Delegat de Seguretat Vial a la Fiscalia Provincial de Girona

 • INSCRIPCIONS online
 • CATEGORIA Secció de Dret de la Circulació

Contactes

També et pot interessar

Circulació