Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

IX Curs de Dret Marítim

IX Curs de Dret Marítim
 • Dates Del  12/01/2015  al  18/02/2015
 • Horari Dilluns i dimecres de 19.00 a 21.00 hores
 • Lloc de celebració Aula 61, 6ª planta de la seu col·legial (c/ Mallorca, 283)
 • Organitzador Secció de Dret Marítim
 • 12/01/15 Presentació del curs
  Conferència magistral:  La nova Llei de Navegació Marítima
  Jaime Rodrigo de Larrucea
  Advocat. President de la Secció de Dret Marítim de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Professor de Dret Marítim (UPC)

  14/01/15 Dret Marítim. Concepte i fonts. Notes característiques. El procés d’unificació del Dret Marítim. La reforma del Dret Marítim Espanyol: del Llibre III del Codi de Comerç al Projecte de Llei General de Navegació Marítima.
  Andres Candomeque
  Advocat

  19/01/15 Elements personals del negoci marítim. L’empresari de la navegació: el navilier. La figura jurídica del capità de buc. La responsabilitat del navilier: supòsits i àmbit de responsabilitat. Els col·laboradors del navilier: l’agent consignatari, empreses estibadores, transitaris, NVOCC’S, operadors logístics, etc.
  Josep Bertran i Fornós
  Advocat

  21/01/15 Elements reals del negoci marítim. El buc. Concepte i naturalesa jurídica. Publicitat i registre. Els registres especials. Contractes de construcció i compravenda de bucs. La financiació del buc. Els instruments de foment de la indústria marítima: el Tonnage Tax i altres.
  Albert Prats Ribas
  Advocat.

  26/01/15 Administració marítima. Organització i distribució de competències en matèria marítima. El domini públic marítim: relació de béns, la seva protecció i la seva utilització. El sistema portuari espanyol: règim jurídic i estructura organitzativa. Utilització del domini públic portuari: concessions i autoritzacions. Serveis portuaris i comercials.
  Josep Lluís Díez Besora
  Advocat. Professor Associat de Dret Marítim de la Universitat Rovira i Virgili. Cap de Domini Públic de l’Autoritat Portuària de Tarragona

  28/01/15 Contractes d’utilització del buc. Arrendament de buc (Bareboat Charter), noliejar per viatge (Voyage-Charter) i noliejar per temps (Time-Charter). Transport en règim de coneixement d’embarcament. Altres contractes d’utilització del buc: contracte de passatge, contracte de remolc i contracte de practicatge. Altres contractes d’explotació del buc: Slot Charter, COA’S, etc.
  Laura Maniega Jáñez
  Advocada. Vocal de la Secció de Dret Marítim de l’ICAB

  02/02/15 Contracte de Transport Marítim en règim de coneixement d’embarcament. Contingut i funcions del coneixement d’embarcament. Documents similars i complementaris del coneixement d’embarcament. El règim de responsabilitat del portador marítim: supòsits i limitació de responsabilitat. El contracte de transport multimodal.
  Isidre Galobart Regàs
  Advocat

  04/02/15 Dret dels accidents de la navegació. Abordatge. Avaries simples i comunes. Justificació i liquidació d’avaries grans. Regles de York i Amberes. El salvament marítim: la LAS i el LOF.. Estudi particular de la contaminació marina. Esquemes indemnitzatoris i cobertures asseguratícies existents
  Tomás Fernández-Quirós Tuñón
  Advocat

  09/02/15 Casos Pràctics- Assegurança-P&I.
  James McKinnell
  Solicitor Hispania P&I

  11/02/15 Dret d’assegurança marítima. Assegurança de casc i assegurança de mercaderia. Cobertures “All Risks”. Les clàusules de l’Institut d’Assegurances de Londres. L’assegurança de protecció i indemnització (P&I).
  Bernardo González González
  Cap Subscripció de Marítim, Aviació i Transports de Generali
  Ana Mestre Ruiz
  Advocada

  16/02/15 Dret Processal Marítim. Jurisdicció. Arbitratge. Fòrums d’arbitratge. Els procediments de limitació de responsabilitat. L’embargament preventiu de bucs. Altres especialitats processals. La protesta de mar (note of protest).
  Ignacio de Ros Sopranis.
  Advocat

  18/02/15 Dret Penal del Mar. La delimitació i protecció jurídico-penal en els supòsits de contaminació marina. Altres il·lícits penals: la pirateria
  Guillermo Benlloch
  Magistrat del Jutjat Penal núm. 27 de Barcelona

 • INSCRIPCIONS ON-LINE
 • CATEGORIA Comissió de cultura

Contactes