Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Curs d'Especialització en Dret de l'entreteniment i d'imatge

Curs d'Especialització en Dret de l'entreteniment i d'imatge
 • Dates Del  18/02/2020  al  07/04/2020
 • Horari Dimarts i dijous de 19 a 21 hores
 • Lloc de celebració Aula74, 7a planta ICAB (C/Mallorca, 283)
 • Organitzador Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d’Imatge
 • Aspectes jurídics de la industria cultural i de l’entreteniment. Derivacions legals i de negoci de la convergència de medis, continguts i tecnologies.

  MÒDUL D’INTRODUCCIÓ

  18/02/20 Presentació del Curs
  Marta Insua Berdún. Presidenta de la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d’Imatge. 

  El Dret de l’Entreteniment com a dret autònom regulador de l’Industria de l’Entreteniment 

  MÒDUL 1: DRETS INTANGIBLES I CONTINGUTS DIGITALS

  18/02/20 La propietat intel·lectual en el dret de l’entreteniment i en el nou escenari digital. L’adaptació del Copyright a Internet. Llicencies Copyleft. Registres de Propietat Intel·lectual online i of line.  
  Abel Garriga Moyano. Advocat

  20/02/20 La protecció de la creativitat. Subjectes i objectes de la propietat intel·lectual. Drets morals i Drets d’explotació. Duració i límits.  
  Eva Sòria Puig. Gestora cultural i investigadora

  25/02/20 Obres derivades de produccions editorials. Transformació d'obres escrites a formats televisius o cinematogràfic. 
  Sydney Borjas. Director de Scenic Rights

  27/02/20 Protecció dels signes distintius. Marques i dominis a Internet. Arbitratge sobre noms de domini. Signes distintius. Protecció de les marques i dels drets de propietat intel·lectual en la moda, el cinema, la televisió i Internet. Patents i secrets empresarials. 
  Gerard de Lucas Abril. Advocat

  03/03/20 La digitalització de l’obra musical i la seva transmissió per xarxes de comunicació. Els nous agents i models d'edició i distribució digital de música. Plataformes de continguts i llicències d’explotació. Protecció dels drets d'autor i connexes en l'streaming, les descàrregues i la compartició de continguts. Directiva del Copyright. 
  Eva Faustino Ribas. Advocada

  05/03/20 Negoci i condicions legals i de mercat per a l’explotació de productes i activitats de licensing i merchandising derivats de l’audiovisual/entertainment, d’obres d’animació/videojocs. 
  Santiago Nadal Arce. Advocat

  MÒDUL 2: DRETS DE LA PERSONALITAT 

  10/03/20 La imatge com a Privacy right i com a property right. Drets d’imatge i publicitat. Clausulat del contracte d’Endorsement. Merchandising d’imatge. La imatge en la Llei 1/82, en la reforma del codi penal i en la nova llei de seguretat ciutadana.
  Dret a la imatge (difamació, dret de la privacitat, publicitat, llibertat d’ expressió, dret a la informació). La imatge a Internet i a les xarxes socials. Continguts nocius i il·legals a Internet. Reputació legal online i protecció de la imatge personal: instruments jurídics. El dret a l’oblit. 
  Jordi Bacaria Martrus. Advocat 

  MÒDUL 3: SPORTS & ENTERTAINMENT

  12/03/20 Dret esportiu. Empreses i entitats esportives. Mecenatge, patrocini i esponsorització. Contractació d’esportistes i representació. Contractació  i Representació d’esportistes. 
  Cristina Belloque Acauso. Cap de Serveis Jurídics FC BARCELONA

  17/03/20 L'explotació audiovisual dels esdeveniments esportius. Titularitat dels drets. Límits al dret de la informació versus entreteniment. Drets dels jugadors/participants. 
  Anna Guix Tornos. Advocada

  MÒDUL 4: CONTINGUTS AUDIOVISUALS, MUSICALS I EDITORIALS

  19/03/20 L’industria del cinema i la televisió. Contractes de producció, distribució i finançament. La propietat intel·lectual en l’obra audiovisual i multimèdia. Contractació cadenes-productores. 
  Thaïs Tarragó Van Wijk. Advocada (pendent de confirmar)

  24/03/20 Documentació de les diferents cessions de drets de propietat intel·lectual i d’imatge sobre elements que s’incorporen a les produccions audiovisuals. Documentals i altre formats. 
  Carles Viñas Llebot. Advocat

  26/03/20 Regulació i gestió de continguts musicals: drets d´autor i drets connexos. Contractes de cessió de drets musicals: contracte d´edició musical, contracte discogràfic, contracte de sincronització. Gestió col·lectiva de drets; drets de gestió col·lectiva obligatòria i drets de remuneració. Novetats legislatives y “value gap”. 
  Eric Jordi Cubells. Advocat

  31/03/20 Els mitjans de comunicació. Televisió,  premsa i mitjans escrits. Control i regulació. Protecció judicial de formats televisius i radiofònics. 
  Victor Blasco Arasanz. Advocat

  02/04/20 Dret audiovisual i publicitat. Continguts audiovisuals, musicals i editorials. La publicitat en les obres audiovisuals. Publicitat in game. L’Autoregulació en Publicitat. Competència deslleial. La publicitat en entorns tecnològics. La publicitat comportamental i la publicitat en xarxes socials. Comunicacions comercials mitjançant tècniques de comunicació a distància
  Mónica López Gómez. Advocada

  07/04/20 El règim jurídic dels videojocs. 
  Manuel Martinez Ribas. Advocat 

 • INSCRIPCIONS ON-LINE
 • CATEGORIA Altres Cursos

Contactes

També et pot interessar

Propietat intel·lectual i drets d'imatge