Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar

Taller pràctic: Protecció de Dades & Advocacia

Taller pràctic: Protecció de Dades & Advocacia
 • Dates Del  27/04/2018  al  18/05/2018
 • Horari De 12.00 a 14.00 horas
 • Lloc de celebració Centre de Formació, c/Mallorca núm. 281, baixos
 • Organitzador Comissió de Transformació Digital i Secció de Dret de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Comissió de Cultura
 • OBJECTIU

  L'aprovació del Reglament UE del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i la lliure circulació d'aquestes dades, Reglament General de Protecció de Dades (en endavant RGPD), presenta un nou model de protecció de dades amb profunds canvis en relació amb el marc normatiu vigent amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD).

  L’Advocacia ha de considerar-se un col·lectiu professional crític, tenint en compte els serveis professionals que presta, i per això la confidencialitat i seguretat en el tractament de dades personals ha de ser un element prioritari a nivell de compliment normatiu.

  La imminent aplicació del RGPD, prevista per al 25 de maig de 2018, comporta un escenari d'adaptació dels models preexistents en els nostres professionals de despatxos.

  L'objectiu d'aquest taller és oferir al col·legiat de l'ICAB un conjunt de directrius, eminentment pràctiques, per poder procedir a l'adequació dels principals canvis normatius previstos.

  DESTINATARIS

  El destinatari del Taller, amb caràcter general, és qualsevol col·legiat que actua per compte propi com a responsable de la seva activitat professional, i independentment de les característiques i disciplines professionals que tracta.

  Per altra banda, qualsevol altre col·legiat que presta serveis en una Societat Professional o per compte aliè, també ha d'estar interessat en els coneixements i directrius del Taller, independentment de qui sigui responsable del tractament.

  PROGRAMACIÓ

  El Taller es programarà en 4 sessions de 2 hores, en horari de 12 a 14h, amb els següents blocs temàtics a tractar:

  Sessió I. Divendres, 27 d'abril de 2018:
  Transició de la LOPD al RGPD: com plantejar l'adaptació i nous principis.
  Identificació dels Tractaments de Dades pròpies de l'Advocacia
  Processos i gestió de la informació
  . Manuel Martínez Ribas. Advocat
  . Carlos Basteiro Bertolí. Advocat

  Sessió II. Divendres, 4 de maig de 2018:

  Legitimació dels Tractaments: especialment dades de clients i Fulla d'Encàrrec
  Preparació pràctica per a la resposta a drets dels interessats.
  Revisions política de privadesa despatx: lloc web, plataformes de serveis, etc..
  . Manuel Martínez Ribas. Advocat
  . Carles Basteiro Bertolí. Advocat


  Sessió III. Divendres, 11 de maig de 2018:
  Plantejament i execució de l'anàlisi de riscos: metodologia i consells pràctics
  Determinació de mesures de seguretat tècniques i organitzatives i proposta de procediments mínims.
  Tractaments d'Alt risc i Avaluació d'Impacte en despatxos d'advocats
  . Jesús Soler Puebla. Advocat

  Sessió IV. Divendres, 18 de maig de 2018:
  Advocat com a prestador de serveis amb accés a dades i Advocat com a receptor de serveis amb accés a dades: marcs contractuals.
  Delegat de Protecció de Dades: obligació i servei.
  Altres qüestions d'interès per a l'Advocacia
  . M. Belén Arribas Sánchez. Advocada

  INSTRUCTORS

  Els instructors del Taller són, en la seva majoria, advocats especialistes en protecció de dades i perfectes coneixedors de les pròpies característiques i dels processos interns en el tractament de dades pròpies de la nostra professió.

  DOCUMENTACIÓ

  S'haurà de lliurar el full de comanda que es preveu necessari a partir de l'entrada en vigor del reglament i de tota aquella documentació necessària per accedir als registres, APD, dirigint i acompanyant, en la mesura del possible, al col·legiat de l'ICAB cap a l'entrada en vigor del Reglament UE del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.

 • INSCRIPCIONS ON-LINE
 • CATEGORIA Tallers

Contactes

També et pot interessar

TIC