Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Agenda

III CONGRÉS DE MEDIACIÓ ICAB

III CONGRÉS DE MEDIACIÓ ICAB
 • Data inici: 26-09-2019
 • Data finalització: 27-09-2019
 • Lloc: 8a planta i altres aules
 • Horari: Dijous 26 de setembre 2019 9:30-18:00Divendres 27 de setembre 2019 9:15-15:15
III CONGRÉS DE MEDIACIÓ ICAB Dijous 26 i Divendres 27 de Setembre 2019“ENS UNIM PER IMPULSAR I CONSOLIDAR LA MEDIACIÓ”

III CONGRÉS DE MEDIACIÓ ICAB   
  Dijous 26 i Divendres 27 de Setembre 2019
“ENS UNIM PER IMPULSAR I CONSOLIDAR LA MEDIACIÓ” 
III CONGRÉS DE MEDIACIÓ ICAB   
  Dijous 26 i Divendres 27 de Setembre 2019
“ENS UNIM PER IMPULSAR I CONSOLIDAR LA MEDIACIÓ” 

• La mediació: l'oportunitat definitiva

Es compleixen 18 anys des de la publicació a Catalunya de la Primera Llei de Mediació; la primera llei que es va publicar va ser la Llei de Mediació Familiar en 2001. 
L'any 2009 es va publicar la llei 15/2009, de 22 de juliol de mediació en l'àmbit del dret privat, el temps transcorregut és suficient com per a poder valorar en quin punt està la mediació al nostre país, quins aspectes són els que millor han funcionat i que és el que caldria millorar.

Per la seva pròpia essència, l'advocacia és receptora dels conflictes, i per la seva formació és qui millor pot ajudar i orientar a la ciutadania de quin és la millor resposta per a resoldre el seu conflicte.

En aquest III Congrés de Mediació de l'Advocacia volem plantejar la mediació com una eina que l'Advocacia deu incorporar definitivament a la professió, per a una millor defensa de drets dels seus clients.

Actualment, amb l'Avantprojecte de la Llei d'Impuls de la Mediació s'obre una oportunitat definitiva per a la seva consolidació, i entorn al mateix hem volgut pivotar aquest III Congrés de Mediació. 

En aquest sentit, al situar-lo com a veritable eix del Congrés, podem afirmar que per primera vegada des de fa 18 anys, tots els operadors jurídics intervinents ens hem convençut de la utilitat de la Mediació, ja sigui per aplicar-la en solitari o en combinació amb altres ADR, i per això, per primera vegada, tots caminem en una mateixa direcció per a la seva prescripció i desenvolupament.

El lema del Congrés i la composició de les ponències científiques donen clar exemple d'això; totes les administracions i tots els professionals implicats que la cultura del pacte cali entre la ciutadania. 

Des del CENTRE ADR ICAB, creiem que la possible aprovació d'aquest Avantprojecte de Llei d'Impuls representa una oportunitat definitiva per a la consolidació de la Mediació. 

Certament, només representa el principi del camí, però comporta un canvi important per a facilitar el coneixement de les bondats de la Mediació entre la ciutadania i el que és fonamental, entre l'Advocacia. 

Acabats de commemorar els 18 anys de vida de la primera Llei Catalana, i 10 anys de la llei 15/2009, de 22 de juliol de mediació en l'àmbit del dret privat, amb les bones perspectives actualment existent envers l’Avantprojecte de la Llei Estatal, i amb el canvi de paradigmes incorporats ja en la nostra societat (i per extensió en els nostres clients), es conjuguen tots els factors per a la implosió definitiva dels sistemes de ADR en general i de la Mediació en particular. 

Aquest Congrés pretén ser una trobada per a aconseguir totes les nostres finalitats: oferir la imatge de unió de tots els operadors jurídics implicats en el desenvolupament i consolidació dels ADR, estendre l'eina de la Mediació molt més enllà de l'àmbit del dret civil i mercantil (penal, contenciós-administratiu, sanitari, ODR...) atesa la seva utilitat en tot tipus de conflictes, i que l'Advocacia se senti protagonista d'aquest sistema com a figura fonamental i imprescindible per a acompanyar al client i vetllar per la defensa dels seus drets durant tot el procés.


•    Dijous 26 de Setembre 2019 
9:30h – INAUGURACIO:  Ma. Eugènia Gay Rosell Degana ICAB i altres autoritats.

10:00h – 11:15h PRIMERA TAULA DE DEBAT: “Avantprojecte de Llei d’Impuls de la Mediació” (coordinadora Sra. Isabel Viola)
- Moderadora i Representant de la Universitat: Sra. Isabel Viola, Advocada, Mediadora i Professora d ela UB
- Representant del Ministerio de Justicia: Sr./Sra. (pendent de confirmar).
- Representat de la Magistratura: Sr. Pascual Ortuño
- Representant de la Fiscalía: Sr./Sra. (pendent de confirmar)
- Representant de l’Advocacia: Sra. Marta Martínez, Degana de Tortosa i Presidenta de la Comissió de mediació i ADR del CICAC
- Representant de les Associacions de Mediació: Sra. Marion Hohn, Advocada, Mediadora i Presidenta d’ACDMA

11:15h – 11:45h pausa-cafè. Vuitena planta

11:45h – 14:00h SESSIONS METODOLÒGIQUES
- Cas pràctic de MEDIACIÓ EMPRESARIAL: Coordina Sra. Natalia Flores i Marta Méndez
- Cas pràctic de MEDIACIÓ /JUSTICIA RESTAURATIVA: Coordina Sr. Kilian Callado
- Cas pràctic  de MEDIACIÓ CONTENCIÓS ADMINISTRATIVA: Sra. Montse Purtí / Manel Canyameres

14:00h- 15:30h dinar. Pati de columnes ICAB


15:30h-18:00h SEGONA TAULA DE DEBAT: “ Dotze persones (SENSE i AMB) Mediació” (coordinen Sra. Mercè Balasch i Jordi Casajoana)

1) Anna Vall – Advocada i Mediadora
2) Elena Lauroba – Advocada i professora de la Universitat de Barcelona
3) Joan Martínez – Advocat i Mediador 
4) Sara Pose - Magistrada
5) Raquel Alaustruey - Magistrada
6) Jordi Casajoana – Advocat i Mediador. President de la Comissió d’Advocats/des Mediadors i Mediadores del ICAB
7) Jaume Barroso – Advocat i Mediador
8) Mercè Balasch – Advocada i Mediadora. Vocal de la Comissió d’Advocats7es Mediadors i Mediadores del ICAB
9) Juan Antonio Garcia Cazorla – Advocat i Mediador. Degà Emèrit del Col·legi de Sabadell.
10) Antoni Vidal – Advocat i Mediador.
11) Joan Sendra – Advocat i Mediador. Membre del Centre de Mediació de Dret Privat de la Generalitat de Catalunya.
12) Mercedes Tarrazón – Advocada i Mediadora.

•    Divendres 27 de Setembre 2019 

9:15h - 11:10h TERCERA TAULA DE DEBAT: Taula sobre experiències de mediació obligatòria en Dret Comparat.
    - Representant de Gemme Italia
    - Representant libi de CEMAJUR
    - Presidenta de CEMAJUR Melvina Mendez. 
- Il·lma. Sra. Mercè Caso Señal. Magistrada Degana dels Jutjats de Barcelona.
- Representant del CGPJ ( Pendent de confirmar)
- Altres OPERADORS JURÍDICS: 
    a) Sr. Juan Alberto Marin - Col·legi de Notaris
    b) Sr. Ricard Simó - Col·legi de Procuradors
    c) Representant Col·legi d’Administradors de Finques - Sr. Sra. (pendent de confirmar)
11:10h - Signatura de conveni Gemme-Cemajur.  

11:15h – 11:45h pausa-cafè. Vuitena planta ICAB

11:45h – 13:45h  TALLERS SIMULTANIS (4) ( 8a. planta-71-75-Pati Columnes)
•    Taller 1: Mediació JAMS: Sr. Ignacio Ripol i Inmaculada Payan
•    Taller 2: Mediació en SOSTRACCIÓ DE MENORS: Sra. Pilar Tintoré
•    Taller 3: Mediació en ODR: Sra. Maria Teixidó
•    Taller 4: Mediació en SANITARIA: Sr. Carles Garcia i Mercè Alaball

13:50h – Lliurament PREMI MEDIACIO 2019 – Coordina Sra. Blanca Barredo i Sr. Toni Vives (inclou l’exposició permanent d’una Concurs i redacció carta al cercle d’Artistes.
Premi per reconèixer una figura de la Mediació de reconegut prestigi i trajectòria en aquest sistema de resolució afirmativa del conflicte: enguany, el Comitè Científic del Congrés acorda premiar per unanimitat al Sr. Josep Redorta, advocat i mediador.
Josep Redorta és advocat amb llarga trajectòria professional. Doctor en Psicologia Social per la Universitat de Barcelona i expert en el novíssim camp del Conflict Management. La seva àrea d'alta especialització és l'anàlisi de conflictes on ha generat metodologies pròpies. És consultor i conferenciant convidat regularment per importants institucions públiques i privades d'Espanya i Llatinoamèrica. Té publicats els llibres: No més conflictes, Aprendre a resoldre conflictes, Entendre el conflicte, Emoció i conflicte, El poder i els seus conflictes, Com analitzar els conflictes, Gestió de conflictes i Cap a un món desitjat. Amb Almuzara ha publicat els següents títols: Com actuar davant un conflicte, 50 regles útils de fàcil ús; Conflict Management. Ciència aplicada a la gestió del conflicte i L'estructura del conflicte. L'anàlisi de conflictes per patrons. És membre de diverses entitats dedicades a la mediació, entre elles entre elles, The International Association of Conflict Management. En 2012 va rebre el premi AMMI pel conjunt de l'obra escrita. En mediació policial es va crear en 2014 el Premi Josep Redorta per a autors interessats en aquest camp i ha generat diverses eines d'ús professional.”

14:00h- CONCLUSIONS I CLOENDA
-    CLOENDA III CONGRÉS: Sra. Núria Flaquer I Sr. Jordi Casajoana
-    Vídeo de  presentació del GLOBAL MEDIATION CONFERENCE 2020; presentació del Projecte càrrec de la Diputada responsable del ICAB Sra. Núria Flaquer, la Presidenta de GEMME Sra. Rosalía Fernàndez i del Sr. Javier Wilhem membre del Comitè Científic del GMC2020.


14:30h – Copa de cava i pica-pica de  comiat - Vuitena planta ICAB

L’assistència a aquest Congres computarà com a formació continuada de conformitat amb l’article 21è del Decret 135/2012. 
Les ponències es realitzaran en català i/o castellà en funció del ponent.
•    Comitè Científic del III Congrés de Mediació: 
· Excma. Sra. Eugenia Gay i Rosell. Degana Diputada Junta Gobierno ICAB. Diputada responsable de l’àrea CENTRE ADR ICAB 
· Il·lma. Sra. Nuria Flaquer Molinas. Diputada Junta Gobierno ICAB. Diputada responsable de l’àrea de Mediació del CENTRE ADR ICAB 
    · Il·lma. Sra. Carme Guil Roman – Vicepresidenta de GEMME i Magistrada Audiència     Provincial de Barcelona (Secció 3ª )
· Comissió d’Advocats i Advocades Mediadors/es del ICAB 
o    President
o    Jordi Casajoana Feliu
o    Vicepresidenta
o    Blanca Nieves Barredo Gutiérrez
o    Secretaria
o    Maria Mercè Balasch Sagrera
o    Vocal
o    Kilian Callado Muñoz
o    Vocal
o    Natalia Flores Pujol
o    Vocal
o    Carlos Garcia Roqueta
o    Vocal
o    Jordi Palou Loverdos
o    Vocal
o    Montserrat Purtí Pujals
o    Vocal
o    Marcel Vidal Cánovas
o    Vocal
o    Carlos Villagrasa Alcaide
o    Vocal
o    Isabel Viola Demestre
o    Vocal
o    Antonio Vives Matheu
o    Vocal
· Gema Mayol Gómez, Advocada. Responsable del CENTRE ADR ICAB.  

PREU:
DescripcióImport
Persones AssociadesGratuït
DescripcióImport
Col·legiats/des Catalunya 95,00€
DescripcióImport
Col·legiats/des ICAB col·legiats/des 95,00€
DescripcióImport
Col·legiats/des Altres Col·legis 120,00€
DescripcióImport
No Col·legiats/des ICAB 180,00€

Contactes

  • Departaments i Comissions de l'ICAB  
  Centre ADR - ICAB (Centre per a la Resolució Alternativa de Conflictes)
  Mallorca, 283 primera planta
  08037 Barcelona , Barcelona - España

  (Anteriorment, CEMICAB) T. 93 601 12 12 - EXT. 5319 T. 902 50 09 90 F. 93 215 10 62 E. adr@icab.cat E. cemicab@icab.cat